TILBAE PÅ TALERSTOLEN: Donald Trump var i aksjon i Vandailia, Ohio, bare ett døgn etter at valgkampmøtet i Chicago ble avbrutt av demonstranter. Foto: Ty Wright/Getty Images/AFP / NTB SCANPIX
TILBAE PÅ TALERSTOLEN: Donald Trump var i aksjon i Vandailia, Ohio, bare ett døgn etter at valgkampmøtet i Chicago ble avbrutt av demonstranter. Foto: Ty Wright/Getty Images/AFP / NTB SCANPIXVis mer

Donald Trump river fra hverandre håpet Obama tente og får raseri i retur

Hallvard Notaker om tilfellet Donald Trump.

Det var tidlig lørdag kveld, men allerede dagen derpå i Chicago. Den store St. Patricks' Day-feiringen var over, paraden slutt og den grønne ansiktsmalingen på de spredte, gjenværende endags-irene gnidd utover og de store krølleparykkene sunket sammen. Jeg kom til en by i stigende bakrus.

Men konfettien som var i ferd med å legge seg, var ikke alene i rennesteinen. Den blandet seg med støvet fra kvelden før. Det var fredagen, ikke St. Patrick, som gav følelsen av noe som hadde vært.

SKRIBENTEN: Hallvard Notaker. Født: 1976 Yrke: Historiker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer Fiendens linjer Fredag kveld, den 11. mars, hadde den republikanske presidentkandidaten Donald Trump inntatt Chicago for å tale på et folkemøte i en idrettshall. Like vest for sentrum, på et universitetsområde i en bydel hvor minoritetsgrupper er i flertall, hadde Trump booket seg inn langt bak fiendens linjer. Antallet som meldte seg på motdemonstrasjoner og protestmarsjer oversteg hallens publikumskapasitet på rundt 9000.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn