Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump tordner mot skuespillerne i årets mest suksessrike musikal. Det skyldes denne episoden

- Dette skal ikke skje!

APPELL: Med Mike Pence blant publikum, benyttet ensemblet i «Hamilton» seg av muligheten til å sende en beskjed til visepresidenten fra scenen, ifølge New York Times. Foto: NTB Scanpix
APPELL: Med Mike Pence blant publikum, benyttet ensemblet i «Hamilton» seg av muligheten til å sende en beskjed til visepresidenten fra scenen, ifølge New York Times. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar blir Donald Trump og Mike Pence tatt i ed som henholdsvis president og visepresident i USA.

I påvente av innsettelsen tok Pence fredag turen innom Broadway i New York for å se «Hamilton», musikalen som har håvet inn priser, skryt og heder det siste året.

Det Pulitzer-, Tony- og Grammy-belønte stykket handler om amerikanernes første finansminister Alexander Hamilton, en av USAs grunnleggere sammen med blant andre Thomas Jefferson og George Washington.

Appell til visepresidenten

Skaper Lin-Manuel Miranda har fått oppmerksomhet for å besette de mest prominente rollene med fargede skuespillere, selv om personene de baserer seg på er hvite. Og med Pence blant publikum, benyttet ensemblet seg av muligheten til å sende en beskjed til visepresidenten fra scenen, ifølge New York Times.

- Vi, sir - vi - er det mangfoldige USA som er skremt og urolig for at din nye administrasjon ikke vil beskytte oss, planeten vår, våre barn, våre foreldre, eller beskytte og opprettholde våre umistelige rettigheter. Vi håper virkelig at dette stykket har inspirert deg til å opprettholde våre amerikanske verdier og å jobbe på vegne av oss alle, sa skuespiller Brandon Victor Dixon, som spiller tidligere visepresident Aaron Burr, til Pence mens han var i ferd med å forlate teatret.

Sjefen surnet

Ifølge Pences talsmann fikk visepresidenten med seg appellen.

TIL UNNSETNING: Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
TIL UNNSETNING: Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stuntet har fått sjefen hans, USAs kommende president Donald Trump, til å tordne mot skuespillerne.

- Vår vidunderlige visepresident Mike Pence ble trakassert i går kveld på teateret av skuespillerne i «Hamilton», mens kameraene gikk. Dette skal ikke skje! Teateret skal være et trygt og spesielt sted. Ensemblet til «Hamilton» var veldig frekke i går kveld mot en veldig god mann. Si unnskyld!, skriver Trump på Twitter.

Ifølge New York Times ble Dixons melding applaudert av publikum, mens det var tilløp til buing da Pence fant setet sitt da musikalen skulle begynne.

«Hamilton»-ensemblet har foreløpig ikke hørt på Trumps oppfordring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!