Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Donkeyboy til Miniøya

Donkeyboy har gjort enorm suksess blant det voksne publikummet. Nå skal barna kapres på barnefestivalen Miniøya.

SUKSESS: Donkeyboy har gjort braksuksess. Nå skal også de alle yngste få oppleve dem på nært hold, og billettene rives vekk. Foto: Scanpix.
SUKSESS: Donkeyboy har gjort braksuksess. Nå skal også de alle yngste få oppleve dem på nært hold, og billettene rives vekk. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I morgen skal Donkeyboy spille på Sentrum Scene, som har satt av galleriet til den yngre garden av fans, og det er disse billettene som har blitt utsolgt først.

Opptrer på MiniøyaUngdomsbandet er også årets headliner på barnefestivalen Miniøya i juni. Daglig leder, Linn Lunder, forteller om enorm etterspørsel etter bandet fra yngre fans.

- For oss så var det en bekreftelse på at vi har gjort en god booking da Sentrum Scene solgte ut billettene med fri alder først.

Én uke har gått siden bandet dro i land tre spellemannpriser, for «Årets nykommer», «Årets hit» og «Årets musikkvideo». Bandet har virkelig satt sitt spor blant nordmenn, noe de to sistnevnte prisene er et bevis på ettersom de ble stemt frem av folket.

De populære drammenserne har ikke hatt mange anledninger til å spille for de under 18 år ennå, men Cato Sundberg forteller at det er stor forskjell på konsertene som er åpne for alle.

Folkets helter- Barna er helt ville når det kommer til å kjøpe t-skjorter og cd-er, og vi bruker flere timer til å signere etter konsertene. Vi selger ikke like mye produkter når det er 18-års aldersgrense, sier han og legger til:

- Det blir latterlig lange signeringsrunder etter konsertene som har fri alder, men til tross for at det tar tid, synes vi selvfølgelig at det er veldig hyggelig, forteller Cato Sundberg i Donkeyboy.

Silje Larsen Borgan, redaktør i bransjetidsskriftet Farojournalen, er ikke overrasket over at bandet slår såpass an hos de yngre.

- Det er ikke noe nytt at energisk og fengende popmusikk faller i smak hos folk i alle aldre. Donkeyboy har også en munter og ungdommelig fremtoning, de er selv i tyveårene, og har nok et image som også appellerer til de under 18, som selvsagt er minst like glade i musikk som eldre, sier Larsen Borgan.

Unike Donkeyboy nærmer seg 100.000 solgte plater, noe som er et unikt tilfelle ifølge Morten Lund, produkstsjef i Platekompaniet. Han mener bandet har et stort salgsmarked og fans over hele linja.

- Når man selger så mange plater så treffer man hele spekteret. De er et veldig folkelig band på en positiv måte, og de har fått et massemarked.

Til tross for gode salgstall har brødrene Sundberg ikke rukket å betale bestemor tilbake, etter at hun spytta inn et ukjent beløp i startkapital til bandet.

- For å si det sånn, det er ingen i bandet som er millionærer enda. Men bestemor står ikke klar med purringer akkurat. Ho synes det bare er hyggelig, forteller Cato Sundberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!