Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Doom»-filmen på god vei

... men alt blir ikke som i spillet.

 • Se bilder fra «Doom 3»
 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Filmatiseringen av skytespillserien «Doom» pågår nå for fullt i den tjekkiske hovedstaden Praha, skal vi tro en journalist fra nettstedet Novinky.cz.

  Han har fått besøke filmsettet, og kan dermed lette litt på sløret om hva vi kan vente oss av filmen som kommer neste år. Ifølge nettstedet Dark Horizons, som har fått oversatt den tjekkiske artikkelen, er det ikke den helt samme historien vi kan vente oss av filmen som vi fikk servert i spillet.

  Hovedpersonen i «Doom»-filmen heter John Grimm, og spilles av Karl Urban. Mange vil kanskje kjenne igjen Urban fra rollene som Eomer i «Ringens Herre»-filmene - eller den kjipe russeren som prøver å knerte Matt Damon i «The Bourne Supremacy».

  Ikke på Mars


  Urban sin rollefigur vil ikke befinne seg på Mars som i spillet, og vi møter heller ikke såkalte «space marines». Som om ikke det er nok har heller ikke monstrene i filmen sitt utspring i helvete.

  I stedet møter vi åtte elitesoldater som blir teleportert til en kommandosentral i en hemmelig base på en fremmed planet. Vel framme på basen oppdager soldatene at alt ikke er som det skal være - et supervirus har mutert de stasjonerte på basen, med det resultat at de blir like mannevonde som de blir stygge å se på.

  En av figurene i filmen, Pinky, er bundet til en rullestol etter en teleportering som ikke ble gjennomført på helt riktig vis. Han blir (spoiler! - ikke les dette avsnittet om du er redd for å få handlingen ødelagt) i løpet av filmens gang selv smittet av viruset, og gjøres selv om til et monster. Om det gjør at han kan kaste rullestolen er imidlertid usikkert.

  - En skrekkfilm


  Ifølge regissør Andrzej Bartkowiak, som tidligere har levert fra seg filmer som «Romeo Must Die», «Exit Wounds» og «Cradle 2 the Grave», vil «Doom»-filmen være mer av en skrekkfilm enn en ren skytefilm. Det er i tråd med hva de fleste forbinder med «Doom 3», som klarte å skremme vettet av mange spillere.

  En artig opplysning som kommer fram i den tjekkiske artikkelen, er at en rekke scener vil bli spilt inn i førsteperson - altså at vi ser handlingen gjennom øynene til hovedpersonen. Dette er måten man spiller «Doom»-spillene på, og det skal bli interessant å oppleve dette også på filmlerretet - spesielt med tanke på at både motorsagen og «bio force»-pistolen (her er altså forkortelsen BFG tolket på nytt ...) dukker opp i filmen.

  - Har potensiale


  Ikke alle filmatiseringer av spill har vært like vellykkede - «Resident Evil»-filmene tjener som gode eksempler på dette. På nettet florerer diskusjoner om filmens potensiale, og ikke alle er like begeistrede.

  Den tjekkiske journalisten som skrev artikkelen fra settet har selv vært innom forumet og utdypet på engelsk hva han venter seg av filmen, og han avfeier ikke filmen fullstendig - han mener det faktisk kan bli bra.

  - ... bare ikke på det nivået «Doom»-fanatikere venter seg, føyer han til.

 • Les vår anmeldelse av «Doom 3» her.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media