Dop, drap, dribling og hjertelege-detektiver

Even og Anne Holt oppfinner et nytt dopingmiddel.

PÅ BANEN: Søskenparet Anne og Even Holt har stor glede av å jobbe sammen. Etter to romaner med medisinske temaer gleder de seg til å skrive mer. Fotballdoping er et av temaene for den nye romanen «Sudden Death». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ BANEN: Søskenparet Anne og Even Holt har stor glede av å jobbe sammen. Etter to romaner med medisinske temaer gleder de seg til å skrive mer. Fotballdoping er et av temaene for den nye romanen «Sudden Death». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I vår tid fins politikrim, journalistkrim, advokatkrim, soldatkrim og operakrim. Så hvorfor ikke hjertelegekrim?

Søskenparet Anne og Even Holt har fulgt opp krimromanen «Flimmer» (2010) med en ny roman om hjertelegene Sara Zuckerman og Ola Farmen.

Brå død Tittelen speiler alle hjertepasienters største frykt. Den behøver dessuten ikke oversettes til engelsk, om det skulle være aktuelt. Boka heter rett og slett «Sudden Death».

—Hvorfor skulle ikke en hjertelege tjene som etterforsker? Hjertet er jo et veldig sentralt organ, nærmest en perfekt metafor, sier Anne Holt (56).

—Det er jo kjernen i kroppen. Men boka har et større perspektiv enn som så; det handler om internasjonal finans, kunstsvindel, jødisk kultur, israelsk spionasje, farmasi, fotball.

—Hvordan vurderer du heltinnen Sara Zuckerman i forhold til dine tidligere helter?

—Jeg har et sterkt personlig forhold til alle tre. Hanne Wilhelmsen er hovedperson i en utpreget politiserie, Inger Johanne Vik er kriminalpsykolog i bøker som minner mer om kammerspill med mindre persongalleri. Bøkene om Sara Zuckerman er spenningsbøker med et bredt lerret, av typen actionthrillere. Det er variasjonen som gjør jobben morsom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.