Dop og bråk

LONDON (Dagbladet): Kokain til frokost, slåssing, fyll, egoisme, depresjoner og litt rock'n'roll er hovedingrediensene i en ny bok om Oasis.

Forfatteren Paolo Hewitt bygger boka på opplevelser fra seks måneder på turné med Gallagher-brødrene Noel og Liam.

Boka begynner med turnéstart i september 1997. Oasis skulle ut for å gjøre seg fete, og enda mer berømte etter å ha levert skiva «Be Here Now». I Oasis-familien som la ut på turneen var det 56 medlemmer. En av dem var Paolo Hewitt som skriver dette i sin nye bok «Forever the People» som utkommer 8. september.

Om kokain: Før turneen spurte Oasis-manageren om bandet ville spille i Mexcio by: «Spør du meg om vi skal til Mexico, der hvor du kan få kjøpt ti gram med kokain for femti kroner?» Manageren tok svaret fra Liam for et ja. Oasis avsluttet verdensturneen i Mexico by.

Om slåssing: Forholdet mellom brødreparet var preget av to svære egoer. For Noel og Liam ble 1997/1998-turneen opprivende. De kranglet og psyket hverandre ned, og Liam banket ned andre. Verst gikk det utover en fotograf i Brisbane, Australia. Liam ble arrestert og managementet måtte ut med i overkant av 100000 kroner i kausjon for å få ham ut, skriver Daily Mail, som har sniklest Paolo Hewitts nye ryktebok.

Om fyll: Hewitt hevder at han ikke så låtskriver Noel uten øl, vin eller sprit i hånda i løpet av de seks månedene.

Om depresjoner: I Dublin fikk Liam store problemer med stemmebåndene. Konserten foregikk supert uten ham. Liam skal ifølge forfatteren ha ligget aleine på hotellrommet og fått noia. Deprimert over å ikke være på scenen tok han turen ned til konsertlokalet hvor Noel overså ham helt.

At Oasis-medlemmene Paul Arthurs og Paul McGuigan i løpet av de siste ukene har valgt å slutte, kommer kanskje ikke som noen overraskelse på noen.

HARDT LIV: Etter braksuksessen i 1997 har brødrene Liam og Noel Gallagher følt seg som verdensmestere i salgbar rock. Etter det har de levd ekstremt hardt, ifølge en ny bok om Oasis.