Dop og galskap

Energisk om skakkjørte londoneres hemmeligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er lite ordinært ved engelske Hanif Kureishis personer. De er ikke som andre du kjenner, de er mye sprøere. Eller, i det minste; eksentriske sjeler med dulgte drifter og hang til å roe et nevrotisk sinnelag med dop.

Det fargerike persongalleriet, vidsynet og energien er noen av det som gjør «Noe å si deg» til Ei god bok. Så kan man dele eller ikke dele Kureishis fascinasjon for seksualitetens skyggefulle kroker.

En broket gjeng

Kureishi er etter eget sigende en mann som raskt kjeder seg. Han er en produktiv forfatter som beveger seg lett mellom sjangrene. Filmmanuset hans, «My Beautiful Laundrette», ble Oscar-nominert. I Norge er han mest kjent for debutromanen «Bydels-Buddha» (1991), ei bok han fikk Whitbread-prisen for, og som seinere ble tv-serie. Tematisk sentralt i forfatterskapet står det multikulturelle samfunnets muligheter og konflikter.

I årets roman dukker noen av karakterene fra tidligere bøker opp. Hovedpersonene er den velrenommerte psykoanalytikeren Jamal og hans nærmeste. De er en aparte gjeng: Søsteren Miriam er en oppfarende healer og langer, Jamals bestevenn, teaterregissøren Henry, døyver livstrettheten på sexklubber, og Miriams lojale sjåfør tror nesa hans er i ferd med å utvikle seg til en rumpe. Viktigst for Jamal er likevel hans fraseparerte kone, sønnen, og hans store kjærlighet fra ungdommen, Ajita.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer