Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dop og sex-skandaler

Høstens H&M-modell Jade Jagger forteller om sin ville fortid. Skylda gir hun pappa Mick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakre Jade er høstens trafikkfare på norske veier. Tidligere har det vært Cindy Crawford, Anna Nicole Smith og Salma Hayek - blant andre. I år er Jade Jagger (29) trekkplasteret i

Hennes & Mauritz-kampanjen.

Tidligere har kjendis-dattera holdt kjeft om sine berømte foreldre, Bianca og Mick Jagger. Men i et intervju med Talk Magazine forteller hun om en alt annet enn ideell barndom.

- Mine problem er mamma og pappas skyld, sier hun.

Hermet etter pappa

Da Bianca i 1971 gifta seg med vokalisten i Rolling Stones, var hun allerede fire måneder på vei. Året etter ble Jade født i Paris, skriver Aftonbladet.

- Mamma har fortalt meg at morsrollen ikke var lett. Hun ammet meg aldri, sier Jade.

Barndommen ga henne aldri den tryggheten hun trengte. Bianca kastet seg på det ville festlivet i New York, og Mick turnerte verden rundt. Jade var ikke gamle jenta før hun hadde lært både det ene og det andre av foreldrenes vaner. Til slutt var hun så vilter at Mick bestemte seg for å sende henne til en privatskole i England.

- Jeg kom fra en vanlig New York-skole hvor vi røykte marihuana og var ute med gutter. Pappa ville at jeg skulle roe meg.

Tatt med narko

I England varte det ikke lenge. 16 år gammel ble hun sparket ut av skolen. Seinere ble hun tiltalt for oppbevaring av narkotika, og vitner fortalte at hun hadde sniffet kokain.

Som 20 åring giftet hun seg og fikk etter hvert to barn, men i 1996 sprakk forholdet. Nå bor hun alene med Assisi (6) og Amba (3) på partyøya Ibiza. Der designer hun smykker og tar modelloppdrag i ny og ne, skriver Aftonbladet.

For to år siden ble Jade kåret til en av de 50 stiligste kvinnene i verden av motemagasinet Vogue. Det var omtrent på samme tid som hun opplevde en av sine største skandaler. Hun poserte naken på reklamer som skulle lokke partyungdom til Ibiza. Planen til bakmennene var hele tida at Jade-reklamene skulle resultere i pornofilmer.

På festene fikk arrangørene ungdommene til å ha sex foran publikum mens de ble filmet. Seinere ble opptakene solgt som kjøpevideo.

Skylder på barndommen

Hennes & Mauritz håper Jade kan snu motgangen. Klesgigantens aksjekurs har falt fra 345 kroner til 167 kroner siden mars.

I september og oktober skal Stones-dattera fronte høstkampanjen sammen med skuespilleren Tim Roth.

Men den ville tida er ikke forbi. I juni ble hun kastet ut fra et London-utested etter klammeri med vakta. Enda en episode hun kan tilskrive barndommen.

- Vilken som helst psykolog vil si at oppveksten min ikke har vært tilfredsstillende, sier Jade til Talk Magazine.

FOTO-YNDLING: Den vakre 29-åringen er et yndet objekt for fotografene på partyøya Ibiza.
SMUKKE SMYKKER: Jade kaller seg smykkedesigner av yrke. Hun tjener også noen penger på si som modell.
PREMIERE-LØVE: I forrige måned møtte Jade opp for å se stemamma Jerry Hall opptre naken på et London-teater.