«Dop» til hele landet

Julian Misic skrev forestillingen «Dop», basert på egne og venners erfaringer. Siden premieren i Bergen i fjor har 10000 mennesker sett den. Nå legger Misic ut på turné i regi av Riksteatret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Misic er allerede godt i gang med et nytt stykke, samtidig som TV2 holder på med en dokumentar om ham og «Dop», som blir vist seinere i høst. Forestillingen er en monolog hvor Misic er alene på scenen og forteller sin egen historie, og historien om venner som har levd livet på skyggesiden av samfunnet.

- Mange fordommer

- Jeg forteller blant annet om bestekameraten min, som hadde blitt nykter og klarte seg fint, og som bare skulle sette et aller siste skudd og døde av overdose. Og om ei venninne som er prostituert og som mistet ungen sin til barnevernet, forteller han.

Hittil har han spilt 80 forestillinger, og reaksjonene blant publikum har vært sterke.

- Fordommene mot narkomane er mange og sterke, min ambisjon med denne forestillingen er å bryte ned noen av dem. Mange har grått etter å ha sett stykket, og flere ungdommer har kontaktet oss etterpå og fortalt om rusproblemer. Til og med en journalist som skulle intervjue meg begynte å gråte, og fortalte at han hadde dopproblemer selv, forteller Misic.

- Lært mye

Marius Larsen i Bergen Familieteater tok initiativet til forestillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer