Dørgende kjedelig fra Saabye Christensen

En bok uten liv, humor, plott.

METAROMAN: Dagbladets anmelder er skuffet over Lars Saabye Christensens nye bok, «Visning». FOTO: LARS EIVIND BONES
METAROMAN: Dagbladets anmelder er skuffet over Lars Saabye Christensens nye bok, «Visning». FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

BOK: «Du er ikke dyp nok», sier en filmprofessor til hovedpersonen Willy i «Visning». Ironisk nok er det som om Saabye Christensen kommenterer sin siste bok med den kommentaren. «Visning» er grunn. Den er kjedelig. Og den har et syltynt plott.

Visningerotikk Willy og Cathrin har vært samboere i fire år. Hun er en vakker art director, med en styrtrik far som eier leiligheten de bor i. Willy kommer fra et kristelig hjem på Toten, har gått på filmskole i København, og jobber med noen prosjekter han ikke får fullført. Han forguder Cathrin. Og han forguder Audrey Hepburn i «Breakfast at Tiffanys». Willy og Cathrin kjeder seg. De begynner å gå på visninger. For spenningens skyld starter de «et farlig erotisk spill» i leilighetene de besøker. De blir sett. Det skal vise seg skjebnesvangert.

«Visning» har elementer av krim. Willy stusser over at Cathrin blir tynnere, og har en parykk gjemt i skapet sammen med en ferdigpakket koffert. En dag forsvinner hun bare. Han blir mistenkt. Parallelt har han hatt et møte med en litt snuskete filmkonsulent som vil ha ham til å skrive et erotisk manus. Det manuset blir historien om han og Cathrins «visningserotikk». Boka blir dermed en slags metaroman, der filmmanuset gir et alternativt svar på hvorfor Cathrin forsvinner. Der er en scene som tilhører bokas vakreste parti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer