Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dorian Gray blir 90-tallshomse

«Bildet av Dorian Gray» skal bli homseroman, «Hvite tenner» skal filmes og menn får gratis billetter til Vaginamonologene. Les siste nytt fra litteraturens verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Will Self jobber med en ny versjon av Oscar Wildes eneste roman «Bildet av Dorian Gray». Han plasserer her den dekadente Dorian i 80- og 90-åras homsemiljø. Aids vil spille en større rolle i boka, som journalisten og forfatteren vil lansere til sommeren.

- Jeg har brukt en annen setting, men historien er den samme, forteller han til Ananova. Self mener det fantastiske med Oscar Wilde er at han så inn i framtida.

Wildes hovedperson er en vakker mann som lever et utsvevende liv. Han gjør grusomme ting, men ser like vakker og ung ut. I mellomtiden blir han stadig styggere og eldre på portrettet han har fått malt av seg.

Les mer om

Hvite tenner blir tv-serie

Zadie Smiths debutbok «Hvite tenner» skal filmatiseres av den britiske tv-kanalen Channel 4. Produksjonen starter i februar og vil sendes neste høst.Boka forteller om tre flerkulturelle familier gjennom flere generasjoner i Nord-London.Smith vant flerfoldige priser for boka i Storbritannia. Kritikere mente Smith kom med en presis beskrivelse av det multikulturelle Storbritannia. - Jeg prøvde ikke å skrive om rase. Jeg ville skrive om landet jeg lever i, sa Smith selv, ifølge BBC.Filmingen vil foruten London foregå i India og Karibia, og vil munne ut i en fire episoders miniserie. Simon Burke har tilrettelagt romanen for tv, og dramaet skal regisseres av Julia Jarrold, melder The Guardian.Les mer om

Vaginamonologene gratis for menn

I London blir menn invitert til å nyte London Arts Theatres oppsetning av Vaginamonologene. Kanskje kan de også lære mer om vagina.Vaginamonologene er skrevet av Eve Ensler, og flere store kvinnelige skuespillere som Cate Blanchett og Kate Winslet har holdt monologene. Også modellene Jerry Hall og Sophie Dahl har spilt i monologene.Hittil har det først og fremst tiltrukket seg kvinnelige publikummere. De mennene som har sett det ha imidlertid blitt positivt overrasket. - Det var pinlig, men på en god måte, sa en mannlig tilskuer i Boston. En annen mente det var en av de «morsomste, mest fascinerende og mangefasetterte forestillingene jeg har sett på lenge.»Er du mann og i London på mandag, kan du kanskje også bli vaginaoverrasket.Les mer om

UNDERTØYSMODELL I VAGINAMONOLOGENE: Sophie Dahl har holdt Vaginamonologene i London.Foto: H&M
Hele Norges coronakart