Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Doris takker Norge

JERUSALEM (Dagbladet): Doris Dragovic takker Bergen for stjernestatusen på Balkan. -Min karriere tok av etter den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1986, sier Doris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gang representerte hun Jugoslavia. I dag har ikke den kroatiske artisten så mye pent å si om den nå delvis oppløste føderasjonen.

-Beograd kastet blår i øynene våre, og tok oss egentlig aldri på alvor, sier Doris.

Under GP-finalen i Bergen i 1986 oppdaget Norge Sissel Kyrkjebø, mens vakre Doris fikk fart på sin hjemlige karriere - selv om hun bare kom på 11. plass.

-Jeg husker Bergen og Norge som et eventyr: naturen, husene, fargene og menneskene. Jeg ble helt forelsket. Norge er et nydelig land. Men det viktigste var at det som skjedde der, gjorde meg til popstjerne. Før det var jeg en anonym sanger i et ukjent band.

Doris håper nå at tilværelsen som balkanpopstjerne skal bli erstattet med mer internasjonal glamour og berømmelse.

Og det kan godt hende at hennes drømmer ikke er for langt unna virkelighet, for den kroatiske sangen «Maria Magdalena» er en av favorittene i årets EuroSong i Israel.

Doris Dragovic er ikke så ulik fjorårets EuroSong-vinner Dana International, men har på ingen måte lagt seg under kniven og foretatt kjønnsoperasjon.

-Jeg er fan av Dana, og håper på å få treffe henne her i Israel, avslutter Doris.