Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dorthe møter veggen

Den hvite sjeselongen fra Ikea står på en forhøyning midt på gulvet. Dorthe Skappel sitter oppi, nysminket og pen i knesid designerkjole. Hun snur seg mot kameraet, legger beina i kors og plasserer hendene smukt på knærne.

- Hei alle sammen, og velkommen til «God kveld, Norge», sier hun.

- I dag er jeg truseløs, så det kan godt hende at jeg sklir av stolen mot slutten av programmet.

I kulissene står prosjektleder Bård Eriksen og ler så han klukker.

- Hæhæhæ!

Dorthe ler også. Eriksen ler av Dorthe, og Dorthe ler av seg selv.

- Nei, nå vi slutte å tulle, sier hun.

ET PAR TIMER SEINERE er de ferdige med opptakene til lørdagens sending, og Dorthe Skappel har gått på kafé. Designerkjolen er erstattet med en grå, lodden sak som går helt ned til anklene, det er en kjole, men den likner mest på en kjempestor raggsokk.

- Jeg har kommet meg fort fram, men samtidig har jeg inntrykk av at det kanskje har stoppet litt opp, sier Skappel.

Hun drikker cola med sitron av et svart sugerør og tenner en Prince Mild. Puster ut, trekker inn og puster ut igjen.

- Du føler at det har stoppet litt opp?

- Noen ganger føler jeg det, ja. Det er kanskje farlig å si det, men det koster meg faktisk mer nå enn det gjorde tidligere.

- Er det ikke morsomt å være på tv lenger, er det det du prøver å si?

- Det er morsomt, det er ikke det, men det er liksom ikke nok at det er et intervju et eller annet sted, det må være noe mer. Jeg vil gjøre det enda bedre, på en måte. Jeg vil at folk skal si «det var kult!» eller «det var bra!». Ambisjonene er liksom blitt så høye at jeg føler at jeg stanger litt. Jeg liker det ikke.

DORTHE SKAPPELS FRUSTRASJONER har sikkert flere årsaker, men den største og tyngste av dem henger på det nærmeste sammen med en velfødd, berømt italiener.

- Jeg har alltid hatt lyst til å intervjue Pavarotti, og jeg har jobbet med å få en avtale med ham i lang tid, sier Skappel.

Hun har lest to selvbiografier om tenoren og masse mer. Dorthe Skappel føler at hun kan Pavarotti fra a til å.

- Og nå hadde jeg altså sendt et langt brev til ham med en intervjuforespørsel. Først sa de at vi kunne få ti minutter med ham, men da sa jeg at det holder ikke, for jeg vil gjøre mer. For jeg tror det norske folk vil ha sånne intervjuer, jeg; lille meg fra Norge som representerer hele befolkningen, sammen med en kjendis som Pavarotti.

- Men?

- Ja, så ringer altså konsertarrangøren i begynnelsen av denne uka og sier at jeg får to timer alene med Pavarotti. To timer hjemme hos Pavarotti i hans villa i Pesaro på torsdag!

Dorthe Skappel i Pesaro i Italia, i villaen til Pavarotti, bare de to, Pavarotti og Skappel, og en kameramann, de skulle stått på patioen og drukket rødvin, og Dorthe skulle tatt Pavarotti under armen som hun gjorde det med David Copperfield og Ferdinand Finne, og kanskje kysset ham kokett på kinnet, lagt hodet bakover og klukket jovialt og hjertelig, og når de ikke lo med eller av hverandre, så skulle de blitt alvorlige, snakket om kjærligheten og livet og sommeren, på Pavarottis patio der nede i Pesaro.

- Men så gikk alt galt, sier Dorthe Skappel.

Hun tar seg til pannen.

- Det viste seg at siden vi fikk så kort varsel så hadde vi ikke nok crew til å gjøre intervjuet.

- Så dere reiste ikke?

- Vi måtte rett og slett si nei takk, fordi vi manglet crew. Det er sånne ting som kan skje i en sånn jobb som jeg har, og da føler jeg at jeg får en midt på trynet. Jeg fikk dundrende hodepine og har ligget med kaldt omslag på pannen i tre dager og syntes fryktelig synd på meg selv.

DET VI VET OM DORTHE SKAPPEL er følgende: En gang i tida, hun sier det er evigheter siden nå, var hun lovende modell i Paris. Men det gadd hun ikke å holde på med særlig lenge, så hun flyttet hjem til Oslo igjen, til Ekeberg, der hun har bodd hele livet, med unntak av et kort opphold på bestemorens hybel på Kjelsås. Hun giftet seg med Jon, som hun har vært kjæreste med siden de var femten, og fikk døtrene Maria og Marthe. Så begynte hun å jobbe i tv.

Siden har hun intervjuet kjendiser i bøtter og spann, blant annet David Copperfield, som sagt, og Mel Gibson, Lionel Richie og Pierce Brosnan, som hun ikke likte i det hele tatt.

Og altså nesten Luciano Pavarotti.

- Det er blitt meg fortalt at jeg har en veldig naturlig måte å snakke med folk på, og dessuten så pleier jeg å si at vi går alle på do. Med det mener jeg at superstjerner også er helt vanlige mennesker. Jeg tror de blir litt slått ut av det likeverdige nivået jeg snakker med dem på, sier Skappel.

- Noen sier at jeg er fryktelig flåsete, og det er godt mulig at jeg er det. Men samtidig får jeg fram andre sider av de jeg intervjuer, en mer levende side av vedkommende enn det andre får.

- Man kan få inntrykk av at du benytter deg av det faktum at du ikke er direkte stygg?

- Men det gjør jeg da også! Jeg har aldri lagt skjul på at jeg bruker min kvinnelighet, for det ser jeg at jeg gjør. Men det er på en måte sånn jeg er, jeg bruker de egenskapene jeg har, og en av dem er kvinnelighet og spontanitet og sjarm, om du vil, sier Dorthe Skappel.

Foreløpig har det funket bra.

MEN IKKE PÅ KJELL INGE RØKKE. Dorthe Skappel sender intervjuforespørsler til ham stadig vekk, men Røkke svarer aldri. Selv om de strengt tatt har en avtale.

- Jeg møtte ham en gang på Aker Brygge og spurte om jeg kunne intervjue ham i en liten robåt på Oslofjorden. Røkke sa at han syntes det var ok, og at jeg bare skulle si tid og sted, så skulle han ta seg tid til det.

- Men?

- Men så kokte alt bort i kålen, og han sa bare nei hele veien, og jeg skjønner egentlig ikke hva som skjedde.

- Hva tror du skjedde, da?

Dorthe Skappel lener seg over bordet og snakker lavere.

- Jeg tror han er redd for å være på tv. Jeg tror det var på grunn av en «Brennpunkt»-dokumentar som NRK laget, den tok fra ham all lyst til å være på tv.

- La oss si at du fikk intervjuet: Hva skulle dere snakket om?

- Ja, hva skulle vi snakket om, egentlig?

- Båter, kanskje?

- Nei, ikke båter.

- Skulle dere ikke være i en robåt, da?

- Jo, men man behøver da ikke å snakke om båter selv om man sitter i en robåt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media