Dorthe-prisen

PLATEBRANSJEFOLKET

har - forhåpentligvis - kommet seg etter Spellemann-nachspielet på Grand Hotel i Oslo natt til søndag. Verre er det å legge det TV2-sendte Spellemann-showet bak seg.

EN TING ER

den ikke-eksisterende skandalefaktoren (hemptrøya til F'em i Equicez, liksom?). En annen ting er at nesten alle de 21 prisene gikk til folk som var favoritter på forhånd. Men begge deler kan vi leve med. Noe ganske annet er det at showet - til tross for at det prøvde hardt på å være morsomt - ikke bare var så dørgende kjedelig, men også en oppvisning i navlebeskuing.

DET TENKER

neppe TV2 på, som gliser bredt etter rating på 639000 (123000 mer enn i fjor) og tung profilering av egne programledere og - konsepter. Her ble det trukket ut «Idol»-synergier, «Senkveld»-synergier, «God Kveld, Norge»-synergier og Tommy Steine-synergier så marketingavdelingen i TV2 fikk tårer i øynene. Man satt og lurte på når Davy Wathne skulle dukke opp for å dele ut prisen for beste overgang mellom TV2-nyhetene og Sporten.

EGENTLIG ER DET

det helt

krise når et prisutdelingsshow for et knallsterkt norsk musikkår ender opp med å se ut som TV2s bidrag til VM i kanalprofilering. Her hører det med å nevne at NRK også høyprofilerte sine Petre- og «Lydverket»-folk under Alarmprisen i Bergen for to uker siden, men dette kom aldri i veien for feiringa av den gode musikken .

I TV2s SELVSENTRERTE

verden blir Thomas & Harald, Dorthe Skappel og Tommy Steine viktigere enn Turboneger, Bertine Zetlitz og Julian Berntzen. Den eneste artisten som er viktig for TV2, er Kurt Nilsen, og han fikk både spille og motta pris på Dorthe-TV rett etter den ordinære sendinga. Selv VG hengte seg på TV2-kjøret, og laget hovedsak på kjolene til værdamene. Hallo!

HVIS SPELLEMANN og TV2

fortsatt skal gå hånd i hånd, og ikke minst stå av presset fra en Alarmpris som framsto som tre- fire hakk friskere i frasparket og som sikkert blir direktesendt på NRK neste år, bør noen platebransjemennesker (hei, Sæmund Fiskvik) våge å si ifra. Ellers kan vel Spellemannprisen like godt arrangeres i TV2-kantina neste år.