Dorthe Skappel gjør modell-comeback

Dorthe Skappel har endt sin modellkarriere, men gjør et unntak for Kjell Torheim. I går var hun en av modellene som viste designerens høst- og vinterkolleksjon. - Men kanskje var dette siste gangen. Nå begynner det å henge og slenge litt for mange steder, spøker Dorthe.

Slengte både her og der gjorde det så visst i kolleksjonen til Kjell Torheim i Kunstindustrimuseet i Oslo i går ettermiddag. Men av den høyst kalkulerte sorten. I alt 40 antrekk fra selskapskjoler til ytterplagg ble vist fram, og Torheims stil høsten 2000 er oppsummert i ordene «smale linjer, store kåper og høye hæler».

Gamle kjente

Torheim skuffet ikke. Han har holdt seg til det modne og klassiske.

- Kvinner som er 40 pluss vet å ta vare på seg selv og skjønner hva de er til for. Jeg har ikke sansen for å lage klær for barn. Det ser jo uansett ut som de har lånt klær fra mammaen sin, selv om plagget er lagd til dem. Du ser det også på modellene mine. Jeg er interessert i de som er litt eldre, sier Torheim som også fikk modellhjelp fra Cathrine Knudsen.

Dorthe Skappel var ikke i tvil om hun skulle ta opp igjen gamle modellkunster i går. Til tross for at hun er opptatt med karrieren i TV2.

- Jeg har vist klærne til Kjell i mange år, siden jeg var 19. Men dette gjør jeg bare for ham. Jeg har ikke tid til annet enn TV, sier Dorthe.

Brukbarhet og tosidighet

Pels og skinn var et framtredende trekk på visningen i går.

- Jeg har alltid hatt sansen for spesielt skinn. I Norge blir det vanligvis kastet, men hvorfor ikke lage klær av det?

Skulptur, brukbarhet og tosidighet er nøkkelord Kjell Torheim selv trekker fram om sin egen kolleksjon.

Han har for lengst etablert seg som en nestor blant norske moteskapere. Etter å ha samarbeidet med andre siden han begynte karrieren i begynnelsen av 70-årene, startet han opp for seg selv i 1982 og har nå en solid krets av private kunder. Innimellom gjør han oppdrag for andre. For eksempel er NSB-uniformene, når de en sjelden gang dukker opp, designet av Kjell Torheim og Erik Joneid. De to lagde også OL-uniformene til Lillehammer-lekene.

GAMLE VENNER: - Jeg gikk modell for Kjell Torheims klær allerede da jeg var 19 år, sier Dorthe Skappel.