Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dorthes reality

Virkeligheten får et morbid preg i Dorthe Skappels stjernespekkede «God kveld, Norge», mener Dagbladets kommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dorthe Skappel innannonserer og utannonserer kjendisenes barnløshet, forelskelser og alkoholproblem om hverandre som om det skulle være en eneste lang gladnyhet. «Se og Hør» på TV er om mulig enda verre enn på papiret.

  • «God kveld, Norge»s evige hype av TV2-program og kanalens egne realitykjendiser er et påfallende problem. Men et minst like stort problem er at virkeligheten utenfor TV2s egen kjendisandedam får et nesten uvirkelig, morbid preg.

For «God kveld, Norge» er ikke bare fordummende, det er nærmest rystende i sin enkle omgang med kompliserte menneskelige problem. Samtidig pretenderer Dorthe Skappel med sin kjølige overflatiskhet å servere oss viktige nyheter. Men kulturprogrammet «God kveld, Norge» evner verken å ha kritisk distanse eller innlevelse.

  • Dette fikk seerne demonstrert seinest sist lørdag i et møte med Backstreet Boys. «...men én ting er sikkert, de kommer tilbake,» innannonserer Skappel og smiler. Dette etterfølges av et syltynt innslag der det kommer fram at et bandmedlem har vært rammet av depresjon og alkoholmisbruk, før reporteren går over til å snakke om turneen og glamourtilværelsen.

Men hvorfor lider et bandmedlem av depresjon? Kan det ha sammenheng med det enorme presset fra nettopp kjendistilværelsen? spør TV-seeren seg. Men slike spørsmål blir tydeligvis for kompliserte i «God kveld»-konseptet. Enda verre er det at innslaget avsluttes slik: «...men guttene liker fansen og berømmelsen, og vi har nok ikke opplevd siste ord fra bakgårdsguttene.»

  • Dette er en typisk avslutningsreplikk for et program som ukritisk blander glamour med mennesker som har vært gjennom kriser. De ønskes alle lykke til, men seeren sitter igjen med en vond følelse av at noe ikke ble sagt, eller at dette ikke burde vært sendt.
  • Kanskje ikke så rart at Herborg Kråkevik hadde en klausul i kontrakten sin med Norsk Film om at hun skulle slippe å snakke med Dorthe Skappel. I disse uvirkelige realitytider er i alle fall ett sikkert: Virkeligheten har aldri har vært lenger unna enn i Skappels glansede TV-program.
Hele Norges coronakart