KORT:  Det eneste Douglas Legler ville ha på nekrologen sin, var «Doug døde» Faksimile:  The Forum of Fargo-Moorhead
KORT: Det eneste Douglas Legler ville ha på nekrologen sin, var «Doug døde» Faksimile: The Forum of Fargo-MoorheadVis mer

Doug ville bare ha to ord i nekrologen sin

Verdens korteste?

(Dagbladet): Ikke alle liker tradisjonen med at kolleger eller venner skriver lange utredninger om hva man har fått til i livet i nekrologen.

Douglas Legler sa gjentatte ganger til datteren at det eneste han ville ha i sin, var to ord: «Doug døde».

To ord Åtte bokstaver må vel være noe av det korteste som er skrevet i dette formatet. Men den humoristiske Legler ville heller gjøre det enkelt.

- I andre nekrologer står det 'Han var president for det og sjef for det', og pappa pleide å si: «Jøss, klarte de ikke å beholde en jobb?», sier datteren Janet Stoll til  The Forum of Fargo-Moorhead (inforum.com).

Hun forteller at han selvsagt har hatt et rikere liv enn den knappe nekrologen viser, blant annet har han jobbet som sjåfør, med reparasjon av brusautomater og maling av gårdsverktøy. I tillegg var han god til å synge og elsket bilder. Og iblant dro han på casino.

- Men det som definerte pappa, var evnen til å le og til å få andre til å le, sier Stoll til inforum.com.

Hun var litt bekymret for at folk ikke skulle få med seg hvor begravelsen var siden annonsen var så kort. Etter historien spredte seg, blant annet til Huffington Post, bør ikke det være noe problem.

Svensk variant I fjor gikk en liknende sak rundt, da fra Sverige. Stig Kellman ville det enkelt og greit skulle stå «Jeg er død».

- Han mente man ikke behøvde stort mer. Det er det som skal formidles: Nå er jeg død, sa sønnen til Expressen den gangen.