Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Douglas i krise igjen

Tettpakket thriller i lett, visuell regi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Douglas har atter knyttet lissene og lagt ut på sin spesialdistanse: den vellykkede middelaldrings plutselige ferd ut i truende kriser.

Vi publikummere står dermed ved en slags mållinje og heier, der han sliter seg fram og bryter snora - mirakuløst nok uten å bikke over.

Michael utkjemper ofte en kamp på overspillets hårfine grense, men har det med å ende på riktig side. Og igjen haler han det rutinert i land.

Denne gang som psykiateren Nathan Conrad, hvis blankpussede liv blir snudd opp ned idet datteren kidnappes på selveste Thanksgiving, og skurkene gir ham et ultimatum. Om ikke Nathan får lokket et sekssifret tall ut av en skrekkslagen 18-årig pasient innen klokka fem, dør barnet. Som om ikke dette var nok, ligger fruen (Famke Janssen) hjemme med brukket bein. Mystiske mord skjer i omlandet. Alt henger selvsagt sammen.

Denne thrillermat, ganske så spekket av intrikate forviklinger, regisserer Gary Fleder («Kiss The Girls») med lett hånd og sans for visuelle skiftninger. Riktignok får vi aldri vite hva som rører seg i en usedvanlig brutal forbryters psyke, bortsett fra lysten på en diamant, men «Don\'t Say A Word» fungerer etter underholdningshensikten.

Da puster vi ut og venter på neste dress inneholdende herr Douglas.

PÅ STRAM LINE: Nathan Conrad (Michael Douglas) har bare timer på seg til å redde sin datter fra den visse død, og må ha hjelp av en sjokkskadet, lite snakkesalig pasient (Brittany Murphy) i «Don\'t Say A Word».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!