«Dovre kan falle»

I opposisjon mot konvensjonelle og offisielle framstillinger av Norge i de siste 200 åra, har vi skrevet en annerledes norsk historiebok.

ANNEN HISTORIE: Oljen har ikke gjort Norge til et rikt, men til et snyltende land, skriver Kjartan Fløgstad, Espen Søbye, Harald Berntsen og Jon Langdal. De fire historikerne og forfatterne har gått sammen om å skrive boka "Dovre faller", en mer kritisk fortelling om Norges historie de siste 200 årene. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
ANNEN HISTORIE: Oljen har ikke gjort Norge til et rikt, men til et snyltende land, skriver Kjartan Fløgstad, Espen Søbye, Harald Berntsen og Jon Langdal. De fire historikerne og forfatterne har gått sammen om å skrive boka "Dovre faller", en mer kritisk fortelling om Norges historie de siste 200 årene. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sett mot den skremmende og vedvarende høye arbeidsledigheten i den vestlige verden, er Norge med en registrert ledighet på vel tre prosent et unntak. Også når det gjelder statsfinansene skiller Norge seg fra de fleste andre land i verden.

Mens de fleste stater sliter med stor gjeld, og gjett hvordan de prøver å kvitte seg med den, velte byrdene over på vanlig folk, er den norske staten grunnrik. Pensjonsfond utland er alene ti ganger større enn den norske statsgjelden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer