Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Downton Abbey» forbyr vannflasker og undertøy

«Bottle-gate» førte til forbud mot både vann og BH.

VANNTABBEN:  På den staselige peishylla, ved siden av en antikk vase, står det noe i boblete plast...De fleste syntes nok bare at vanntabben bare var søt og morsom og høyst forståelig. Men tabben har visstnok ført til totalforbud mot vannflasker og til og med undertøy. Foto: Nick Briggs/Carnival Film & Television Ltd
VANNTABBEN: På den staselige peishylla, ved siden av en antikk vase, står det noe i boblete plast...De fleste syntes nok bare at vanntabben bare var søt og morsom og høyst forståelig. Men tabben har visstnok ført til totalforbud mot vannflasker og til og med undertøy. Foto: Nick Briggs/Carnival Film & Television Ltd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et strengt forbud skal altså være konsekvensen av vanntabben, skriver The Telegraph.

Da sesong fem av «Downton Abbey» skulle promoteres nå i august,  var det som kjent en gjenstand i plast som fikk mye oppmerksomhet. 

For da den britiske tv-kanalen ITV skulle friste publikum med nye bilder fra det herskapelige livet i 1924, var det noe som skurret - hvis man så godt etter. 

I forgrunnen ser man Hugh Bonneville og Laura Carmichael standsmessig antrukket som Earl of Grantham og Lady Edith. Men det var vannflasken på peishylla, et element som passet dårlig inn både tids- og interiørmessig, som gjorde at bildet spredte seg på nettet som en farsott - med påskriften «Finn én feil».

Instagram-bilde Etter et par dager kommenterte «Downton Abbey»-gjengen på fototabben på sjarmerende vis med å legge ut et gruppebilde av skuespillerne på Instagram-kontoen downtonabbeyofficial.

Skuespillerne har på seg vanlige klær, og alle holder opp ei vannflaske av plast - i tillegg til at alle har et noe forbauset uttrykk i ansiktet. Britiske medier roste den humoristiske responsen på «Bottle-gate».

Forbud mot flasker Men konsekvensen av vannflaska som snek seg med på pressebildet, skal være at «Downton» visstnok forbyr alle moderne elementer på settet, noe som inkluderer vannflasker og til og med moderne undertøy.

- Moderne klokker og smykker er ute og til og med moderne undertøy medfører tydeligvis en så stor fare i tilfelle noen skulle bøye seg og avsløre dette, sier et «Downtown»-medlem i følge  The Telegraph.

Fans overvåker Seriens skaper Julian Fellowes påstår at han ikke visste noe om forbudet, bare om en innstramming etter «hendelsen». Men han skal ha likt godt hvordan skuespillerne kommenterte tabben. 

Fans av serien er kjent for å påpeke tidsperiode-tabber, og selv om det kan virke ekstremt med forbud, kan det kanskje spare serien for flere tilfeller av hodepine i framtida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!