STINKENDE AVSLØRING: Sophie McShera (28), som spiller den ydmyke kokkeassistenten Daisy i «Downton Abbey», forklarer at alle skuespillerne «stinker», fordi det er et forbud mot å vaske kostymene. Foto: Stella Pictures
STINKENDE AVSLØRING: Sophie McShera (28), som spiller den ydmyke kokkeassistenten Daisy i «Downton Abbey», forklarer at alle skuespillerne «stinker», fordi det er et forbud mot å vaske kostymene. Foto: Stella PicturesVis mer

«Downton Abbey»-skuespillerne har fått forbud mot å vaske klærne

- Vi stinker.

(Dagbladet): Den kritikerroste serien «Downton Abbey» blir sett av nærmere 11,8 millioner briter hver uke, og 638 000 nordmenn.

Fra sofakroken ser skuespillerensemblet ofte svært vakre ut i sine kostymer, som er inspirert av antrekk fra begynnelsen av 1900-tallet.

Nå har imidlertid en av Downton Abbey-stjernene kommet med en heller stinkende avsløring.

Ubehagelig lukt Sophie McShera (28), som spiller den ydmyke kokkeassistenten Daisy, forklarer at alle skuespillerne «stinker», fordi det er et forbud mot å vaske kostymene.

Siden seriens oppstart i 2010 har stjernene gjennomgått hundrevis av hektiske innspillingstimer. Dette fører naturligvis til en ubehagelig lukt lokalene. Grunnen til at klærne ikke vaskes, er for å bevare sitt historiske utseende.

- Vi stinker, ettersom de ikke vasker kostymene våre. Vi har fått noen rare lapper, som er sydd inn under armhulene. De blir imidlertid vasket, sier Sophie McShera til Daily Mail.

28-åringen bekrefter også at hennes eget kokkekostyme aldri har blitt vasket.

Ny sesong Etter årets julespesial må dedikerte seere smøre seg med en god dose tålmodighet. Neste sesong har nemlig ikke premiere før i slutten av 2014, ifølge Digital Times.

ENSEMBLET: «Downton Abbey» blir sett av nærmere 11,8 millioner briter hver uke, og 638 000 nordmenn. Foto: NRK
ENSEMBLET: «Downton Abbey» blir sett av nærmere 11,8 millioner briter hver uke, og 638 000 nordmenn. Foto: NRK Vis mer

Det er en drøy måned siden det ble bekreftet at det vil komme en ny sesong av den populære serien, noe som fører til at skuespillerne i alle fall må bære de «stinkende» kostymene noen timer til.

- Vi lover som vanlig høyder og bølgedaler, med romantikk, drama og komedie, sa  Gareth Neame, direktør for Carnival Films som produserer serien for ITV.

Den Oscarvinnende forfatteren Julian Fellowes kommer tilbake for å skrive den femte serien, opplyser han.