Dr. Dre går til filmen

Vil lage svarte komedier og skrekk.

(Dagbladet.no): Dr. Dre slo for alvor gjennom med gangstarap-gruppa N.W.A. i 1986, og har siden det gjort seg gjeldende som en av de viktigste personene innen hiphop-verdenen - han har blant annet skjøvet fram artister som Snoop Dogg og Eminem.

Nå har Dr. Dre signert en avtale med filmselskapet New Line, der han binder seg for flere år til å produsere filmer på det nystartede selskapet Crucial Films sammen med musikkfilmregissør Phillip Atwell, melder Variety.

- Naturlig overgang

- Dette er en naturlig overgang for meg, siden jeg allerede har regissert en rekke musikkvideoer. Jeg har lyst til å etterhvert regissere filmer, forteller Dre til Variety.

Tidligere har Dre laget filmmusikk for New Line, blant annet til filmen «Set it Off». Den gangen var det musikksjef Tony Emmerich i New Line som overtalte Dre:

- Han sa «Jeg vil være din Jimmy Iovine». Det var alt som skulle til, minnes Dre.

Iovine var mannen som koblet Dr. Dre sammen med Eminem, det er også han som fikk Timbaland og Nelly Furtado til å innlede et samarbeid.

Komedier og skrekk

GÅR TIL FILMEN: Dr. Dre (til høyre) skal nå lage filmer. Her er han ifølge med to andre rapartister som allerede er vel bevandret på det store lerretet med filmer basert på egne liv: Eminem (til venstre) og 50 Cent. Foto: SCANPIX
GÅR TIL FILMEN: Dr. Dre (til høyre) skal nå lage filmer. Her er han ifølge med to andre rapartister som allerede er vel bevandret på det store lerretet med filmer basert på egne liv: Eminem (til venstre) og 50 Cent. Foto: SCANPIX Vis mer

- Alt Dre har jobbet med blir en hit, og en av grunnene til dette er at han aldri setter navnet sitt på noe han ikke tror på. Skivene hans har alltid hatt en historiefortellende natur ved seg, og du kan høre på måten han skriver sanger på at han vet hvordan man forteller en historie, sier Emmerich til Variety.

Blant filmsjangrene Dre er interessert i å jobbe med, nevnes svarte komedier og skrekk. Han vil, naturligvis, også være sterkt involvert i filmmusikken.