GIR TILBAKE: Rapperen Dr. Dre har besluttet å sende plateinntektene i retning Compton, området han vokste opp i California. Foto: NTB SCANPIX
GIR TILBAKE: Rapperen Dr. Dre har besluttet å sende plateinntektene i retning Compton, området han vokste opp i California. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Dr. Dre vil sende inntektene fra sin nye plate tilbake til sitt gamle nabolag

Vil bygge kunst- og kultursenter i Compton utenfor LA.

Ikke bare har Dr. Dre sluppet ny musikk for første gang på 16 år. Nå gir han seg også i kast med å dissekere egen plate - og røper hva han skal bruke pengene til:

- Jeg ville at dette albumet skulle være inspirerende. Jeg ville det skulle være motiverende. Det var grunnlaget gjennom hele platen. Platen er bare meg og mine refleksjoner, og jeg snakker egentlig bare til meg selv. Det er bare meg i rommet.

Inspirert av film om «hooden» Det sa Dre da han lot seg intervjue av Zane Lowe på Beats 1-radioen bare timer etter at «Compton»-platen kunne strømmes på Apple Music. Han kaller utgivelsen sin «store finale».

- Det er helt vilt at det har gått 30 år og at dette bare er mitt tredje album, medgir Dr. Dre i intervjuet.

Han røper at han, etter å ha lagt «Detox»-platen vekk for alltid, aldri trodde han skulle spille inn flere plater. Men da han begynte å jobbe med N. W. A.filmen «Straight Outta Compton», kom inspirasjonen.

- Jeg følte at et stort album meldte seg. Jeg kjenner den følelsen etter å ha vært med så lenge. Så jeg sa bare «jeg kjører på», og begynte å svartne ut i studio, sier hiphopmogulen som til Beats 1 er ærlig om at all verdens penger ikke kan erstatte følelsen han får når han lager en hitplate.

Gir tilbake Men edle Dr. Dre vil bruke alle inntektene han får til å bidra til oppføringen av et kunst- og kultursenter nettopp i det trøblete arnestedet Compton, sør for Los Angeles.

- «And I still got love for the streets, it's the D.R.E», sier rapperen i låte «Still D.R.E» fra 1999.

(NTB)