KOMMENTARER

Dr. No

Nord-Korea får stoppet en amerikansk komedie om å drepe Kim Jong-un. Velkommen til Hollywoodversjonen av Muhammed-karikaturstriden.

TRUKKET: Kan noen være så snill og fortelle at dette bare er et mediestunt? Foto: Columbia/ Sony.
TRUKKET: Kan noen være så snill og fortelle at dette bare er et mediestunt? Foto: Columbia/ Sony. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er synd den nåværende herskeren av Den demokratiske folkerepublikken Korea, populært kalt Nord-Korea, mangler farens fascinasjon for Hollywood-filmer. Salige Kim Jong-il hadde etter sigende 20 000 Hollywood-dvd-er i et luftavkjølt lager under presidentpalasset sitt.

Det inkluderte også James Bond-filmene (Jong-il var Sean Connery-fan), og da selvfølgelig klassikeren «Dr. No». Han onde med katten. Arketypen, nærmest parodien, på den gale og fullstendig skruppelløse eneveldige herskeren.

Som vi vet er de nordkoreanske presidentene det nærmeste vi kommer denne parodien. Kim-Jong-un, den nåværende presidenten, liker ikke at Sony Pictures har valgt å påpeke dette opplagte faktum. Han har ønsket å stoppe filmen «The Interview», en komedie med stjernene Seth Rogen og James Franco i rollene. Det er selvsagt ikke bekreftet fra noe hold at det er presidenten selv som har beordret hacker-angrepet på Sony, men vi kan like gjerne henge bjella på katten, eller skal vi si diktatoren. Amerikanske etterretningskilder har konkludert med at nordkoreanske myndigheter er sterkt involvert i angrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer