Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dr. Superstar Clooney

HAMBURG (Dagbladet): Med de brune øynene og det ukegamle skjegget skaper George Clooney (39) oppløp blant sine kvinnelige fans som venter utenfor hotellet. For journalistene er han en hyggelig fyr som fryder seg over suksessen med «The Perfect Storm».

- At dette blir mitt kommersielle gjennombrudd som filmstjerne i superklassen, har jeg ingenting imot. Med all kjeften som jeg fikk etter «Batman + Robin», tar jeg imot den skryten jeg får, humrer Clooney og klør seg i skjeggstubbene. I kveld har filmen om sverdfiskkutteren «Andrea Gail»s forlis under hundreårsstormen i Nord-Atlanteren 29. oktober 1991 Europa-premiere i Hamburg, der Dagbladet møtte Clooney i går.

«The Perfect Storm», der Mark Wahlberg spiller den andre hovedrollen, bygger på Sebastian Jungers bestselger fra 1997. I løpet av de første par ukene i USA har filmen spilt inn bortimot halvparten av produksjonsutgiftene på 120 millioner dollar.
- Jeg er stolt av filmen. Den forteller en virkelig historie, sier Clooney. Superstjernen som plukket tobakk i hjemstaten Kentucky for å finansiere turen til Hollywood, hadde knapt sett en fiskebåt før opptakene i Gloucester, Massachusetts.
Der bodde han i ukevis, for å gjøre seg kjent med og lære av innbyggerne i fiskerbyen, der så godt som hver eneste familie ble berørt av forliset for snart ni år siden.

I løpet av sin 370-årige eksistens har Gloucester mistet 10000 på sjøen. -

Under innspillingen følte jeg et enormt ansvar for de etterlatte. I stor grad fungerte vi som terapeuter som gjenopplevde tragedien. Begravelsen i filmen var den mest rørende opplevelsen jeg har hatt. Over 1000 innbyggere var til stede, i den samme kirken som ble brukt etter forliset. -

Filmen er en hyllest til de navnløse som risikerer liv og helse i et av verdens farligste yrker, sier Clooney.

Betyr mye

Han legger ikke skjul på at filmen betyr mye for ham personlig. Trass i strålende kritikker for «Out of Sight» og «Tre konger», der han også spilte sammen med Mark Wahlberg, ble George Clooney fortsatt forbundet med rollen som dr. Doug Ross fra «Emergency Room» («Akutten»), den største suksess blant alle TV-serier.

- Det er helt sprøtt med slike serier. Du kommer hjem til seerne, blir en del av deres liv, uke etter uke. På gata og i supermarkedet ble jeg gjenkjent bare med fornavn. «Hei George,» sa folk og dunket meg på skuldrene.
Det var takket være Mel Gibsons honorarkrav Clooney fikk rollen i «The Perfect Storm», som beskrives som en teknisk filmrevolusjon.
Bølgene på innpå 30 meter er skapt i det største bassenget som noen gang er bygd opp for en filminnspilling.

Det målte 29x30,5 meter og var 6,7 meter dypt.

De samme vennene

- Noen drittsekk håper jeg at jeg aldri blir. Jeg er 39 og har lært å takle både medgang og motgang. Mine nærmeste venner er de samme som for 20 år siden.

- Nå er jeg i en situasjon der jeg kan velge roller. Skal jeg gå på trynet, skal det i hvert fall skje på mine premisser, sier Clooney.

Kvinnebedåreren som Jennifer Lopez ga en nier på sin kysseskala etter «Out of Sight», er fortsatt ungkar.

- Jeg har ingen ny kjæreste, sier George Clooney, som i 12 år har hatt grisen Max som kjæledyr.

- Han er mitt mest langvarige forhold. Han er trofast, men blir feitere og feitere.

STOLT : - Jeg er stolt av «The Perfect Storm». Den forteller en virkelig historie, sier George Clooney til Dagbladet. Her er han sammen med Mark Wahlberg som også spiller i «The Perfect Storm».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media