- Dra til helvete

Peter Handke i sin takketale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble Ibsenprisen delt ut til den østerrikske forfatteren og dramatikeren Peter Handke (71). En halvtime før prisen skulle deles ut hadde flere titalls mennesker samlet seg for å vise sin motstand utenfor Nationaltheatret.

Handke er kjent for å ha holdt tale i begravelsen til Slobodan Milosevic. Kritikerne mener at hans tekster om Balkan-krigen er en støtte til serberne, og tildelingen har vakt stor motstand.

- Dra til helvete Da Handke rolig kom gående mot Nationaltheatret, gikk folkemassen mot ham, de buet høylytt og ropte taktfast «fascist» til forfatteren.

Handke stoppet opp og ble stående og se på massen, før han sa noe på ord det var vanskelig å forstå, men som provoserte talsperson for Bosnia og Hercegovina forbundet i Norge, Edin Kadribegovic.

- Jeg ville se dem i øynene, sier forfatteren om hvorfor han stoppet opp da han ga et kort intervju inne i teatrets foaje.

Ibsenprisen er på 2,5 millioner kroner, og er verdens største teaterpris. Den er opprettet av den norske stat, og vinneren velges av en internasjonal jury. Det er Per Boye Hansen som er juryleder, og han roste Handke for hans litteratur på scenen i Nationaltheatret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer