Dra til sjøs for ei plate!

Det er ingen grunn til at Frank Ocean skal hoppe i havet. Dagbladet har kåret albumet hans til årets beste internasjonale utgivelse. Les hele kåringa her.

UT MOT HAVET: Frank Ocean har miksa egne produksjoner med nytolkninger av blant annet The Eagles' «Hotel California» på mixtapen «Nostalgia, Ultra». Slik blir det årets beste album av. Foto: DEF JAM
UT MOT HAVET: Frank Ocean har miksa egne produksjoner med nytolkninger av blant annet The Eagles' «Hotel California» på mixtapen «Nostalgia, Ultra». Slik blir det årets beste album av. Foto: DEF JAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1. Frank Ocean«Nostalgia, Ultra»

Det er ikke bare hyperaktiv, grovkornet, blodspyttende rap med finlandshette og skateboard som kommer fra det stadig mer omtalte hiphop-kollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All.

Den seneste gateplaten fra Los Angeles-gjengen presenterer oss for den 23 år gamle R&B-sangeren og låtskriveren Frank Ocean, som debuterer gratis på nettet etter brudd med plateselskapet Def Jam.

Vi får en blanding av originalbeats og nytolkninger av låter med band som Coldplay og The Eagles, der Ocean synger med rammende innlevelse og popteft.

Det hele er ekstremt fengende og inderlig, men samtidig vittig og referansetung. Har du sansen for en artist og produsent som The-Dream, må du umiddelbart strekke hånden over til nedlastningsknappen og få lirket låter som «Swim Good» og «Novacane» inn på ipoden din.

Og som et lite, avrundende PS, må det vel nevnes at Beyoncé skal har huket 23-åringen inn som låtskriver etter å ha hørt «Nostalgia, Ultra».

Anmeldt av Eirik Kydland (22. mars 2011)

Hør singelen «Swim Good» i Wimp

Hør singelen «Swim Good» i Spotify

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer