Dra til Sør-Amerika!

Iron Maiden med monstrøs konsert-dvd fra Santiago, Chile.

MONSTERBEDRIFTEN: Iron Maiden har gitt ut konsert-dvd-er i jevnt tempo. «En Vivo!» er først og fremst for fansen, med en fantastisk dokumentar på kjøpet. Foto: John McMurtrie.
MONSTERBEDRIFTEN: Iron Maiden har gitt ut konsert-dvd-er i jevnt tempo. «En Vivo!» er først og fremst for fansen, med en fantastisk dokumentar på kjøpet. Foto: John McMurtrie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Man kan saktens spørre seg om det er behov for nok en Iron Maiden-live-DVD. Svaret blir et slags, tja. Siden klassikeren «Live After Death» (1985), har de britiske metal-pionerene forsynt oss med postkort fra konsertscenen i jevnt trav, deriblant monsterkonserten i Rio (2001) og senest «Death on the Road», spilt inn i 2003.

Nå er det altså bandets stadionkonsert i Santiago, Chile som skal inn i fjernsynsruta.

Sånn umiddelbart merker man seg at klippingen har et annet tempo enn det vi har blitt vant til fra de forgående DVD-utgivelsene. Både «Rock In Rio» og «Death On the Road» hadde en klippefrekvens som til tider nesten gjorde dem uutholdelige å se i et trekk.

Kameravinklene fra Santiago er mange og spektakulære, med blant annet et objekt montert til et fjernstyrthelikopter som gir deg et perfekt overblikk over den mildt sagt ekstatiske stemningen på gigantiske Estadio Nacional. Oppsettet med splitscreens blir dog en smakssak. Du får i alle fall med deg hver lille detalj som skjer gjennom hele konserten.

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Iron Maiden har valgt å legge konsertinnspillingen til Sør-Amerika, her synges alle gitarmelodier og vokallinjer av samtlige 50.000 tilskuere med største innlevelse. Også det rykende ferske materialet fra bandets siste plate, «The Final Frontier» går ned på høykant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer