Dracula blir «fornøyelsespark»

Den rumenske byen Sighisoara i Transylvania har fått rettighetene til å bygge en temapark over bysbarnet Dracula.

Det var i går det ble kjent at middelalderbyen som ligger 300 kilometer fra Bucuresti vant rettighetene til millionprosjektet. Også flere andre rumenske byer hadde søkt om å få etablere en temapark over greve Draculas blodige minne, melder CNN.

Kostbart prosjekt

Prosjektet er bereknet å koste omtrent 330 millioner norske kroner. En del av pengene skal brukes til å gjenskape landskap, borger og festningsvoller slik de skal ha sett ut på 1400-tallet.

- Vi forsøker å gjeoppbygge denne historiske byen, og å gjenopplive turistindustrien. Det er mange mennesker som er interessert i å få vite mer om Dracula, sa Claudiu Lucaciu, talsmann for rumenske myndigheter.

Reiselivsminister Dan Matei Agathon regner med at Dracula-parken er ferdigstilt i 2003, og anslår at prosjektet vil gi 3000 arbeidsplasser.

Sighisoara i Transylvania ble tildelt rettighetene på grunn av sin gunstige beliggenhet i forhold til fly, tog og motorvei.

Beryktet greve

Byen Sighisoara, som også kalles Schaessburg, er sterkt influert av tysk kultur og tradisjoner etter at tyske settlere slo seg ned på 1100-tallet.

Men byen er nok mest kjent som fødebyen til den myteomspunne skikkelsen Dracula, som vi tenker på som en blodsugende vampyr etter Bram Stokers berømte bok.

Vlad Dracul var opprinnelig en rumensk prins. På 1400-tallet var beryktet for å tre hærtatte soldater og andre fiender på spisse staker, noe som ga ham det betegnende kallenavnet «Vlad the Impaler». Prinsen var modell for Bram Stokers senere så berømte bok om den blodsugende greven Dracula.