Dracula blir «fornøyelsespark»

Den rumenske byen Sighisoara i Transylvania har fått rettighetene til å bygge en temapark over bysbarnet Dracula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i går det ble kjent at middelalderbyen som ligger 300 kilometer fra Bucuresti vant rettighetene til millionprosjektet. Også flere andre rumenske byer hadde søkt om å få etablere en temapark over greve Draculas blodige minne, melder CNN.

Kostbart prosjekt

Prosjektet er bereknet å koste omtrent 330 millioner norske kroner. En del av pengene skal brukes til å gjenskape landskap, borger og festningsvoller slik de skal ha sett ut på 1400-tallet.

- Vi forsøker å gjeoppbygge denne historiske byen, og å gjenopplive turistindustrien. Det er mange mennesker som er interessert i å få vite mer om Dracula, sa Claudiu Lucaciu, talsmann for rumenske myndigheter.

Reiselivsminister Dan Matei Agathon regner med at Dracula-parken er ferdigstilt i 2003, og anslår at prosjektet vil gi 3000 arbeidsplasser.

Sighisoara i Transylvania ble tildelt rettighetene på grunn av sin gunstige beliggenhet i forhold til fly, tog og motorvei.

Beryktet greve

Byen Sighisoara, som også kalles Schaessburg, er sterkt influert av tysk kultur og tradisjoner etter at tyske settlere slo seg ned på 1100-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer