Drage med skarpe klør

Energisk og spennende thriller fra bistandsmiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aschehoug BOK: En straffedømt økonom, en bejublet bistandshelt, en sudansk kvinne med en hemmelighet, en krigsforbryter med falsk identitet og et par datakyndige tenåringer gjør alle sitt til at «Dragen» blir nok en vellykket spenningsroman fra Tom Kristensens hånd.

Store penger

Store og til dels uoversiktlige pengesummer svirrer rundt i det norske bistandssystemet, og der det finnes mange penger finnes det også mennesker som er villige til å utnytte mulighetene – av forskjellige årsaker. Etter at fredsavtalen i Sudan ble undertegnet i 2005, har den norske regjeringen gitt flere milliarder kroner i bistandsmidler til landet.

Hemmelighet

Det er neppe noen grunn til å tvile på at det meste av pengene har blitt brukt til det de var ment til, men det er heller ikke usannsynlig at mer eller mindre ubetydelige summer har lekket ut. Og det er noe av utgangspunktet for handlingen i «Dragen».

Joachim Jacklin slipper ut etter å ha sonet fire år for økonomiske forbrytelser (detaljene omkring dem avsløres i små drypp i løpet av bokas handling), og han har brukt tiden til å legge framtidsplaner. Men det er flere som har ventet på at Joachim skal slippe ut, og han er knapt utenfor murene før han både blir kontaktet av en journalist og overvåkes av politi og av en privat etterforsker. En av Joachims første oppgaver er å gjenopprette kontakten med sønnen Henrik, som nå er blitt 11 år, men hans ekskone stiller seg i veien for den gjenforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer