Dragenes herre

Sverd, drager og magi. Fantasyepos på det jevne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Fjernt borte, for lenge siden, voktet dragerytterne det fantastiske landet Alagaësia. Dragene ga sine ryttere magiske krefter og ondskap var fordrevet fra landet. Så en dag snudde dragerytteren Galbatorix seg mot dem alle og utryddet dragerytterordenen. Nå styrer han landet med jernhånd og ondskap.

Dødninger og orker

Det er umulig å ikke sammenlikne «Eragon» med «Ringenes herre». Landet Alagaësia er styrt av en ond enehersker, som igjen styrer en ond trollmann, som igjen har rekruttert en armé av orkélignende bad guys og dødninger til å jakte på den ene ring, eh nei, vent nå litt, den ene dragerytter og hans prrrrecious.

Dragerytteren Eragon, en ung mann på 17 somrer, er i utgangspunktet en landsens gutt som fekter med tresverd og går på ekspedisjoner i sitt lokale shire . En dag finner han en blå stein i skogen, en stein som viser seg å være et drageegg røvet fra den onde eneherskerens hule. Dragen har ligget i egget i mange år, men når den enser Eragons nærvær kakker den seg ut. Eragon, eller var det Frodo, har nemlig slikt eit rent eit hjarte og sammen kan de atter en gang samle de gode kreftene i landet og ta opp kampen mot ondskapen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.