«Dragetreneren»-skuespilleren er besatt av norrøn litteratur

- Da jeg var 20 leste jeg islendingesagaene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Familiefilmen «Dragetreneren 2», som har norsk premiere denne helgen, foregår i en vikinglignende verden der det også finnes drager, og er delvis inspirert av regissørens reiser til Norge.

Også Jay Baruchel, som gir stemme til den unge dragetreneren Hikken i den engelskspråklige versjonen, har et nært forhold til det norrøne.

- Historienerd - Jeg er en historienerd, innrømmer Baruchel (32), som er kjent fra filmer som «Knocked Up» og «Tropic Thunder».

- Da jeg var tyve, leste jeg islendingesagaene. Jeg elsket Njåls saga. Det norrøne er en nydelig og mytisk og stor del av vestlig kultur. Det har en slik romantikk, for det er både vakkert og voldelig. Og så er sagaene sterke historier om universelle temaer, sier han da Dagbladet møter han i Cannes.

Han har ingen forklaring på hvorfor han er trukket mot historier om vikinger og riddere, og eventyr som Narnia-bøkene.

- De sier at du velger ikke musikken du liker, det er musikken som velger deg. Jeg tror det er slik med historier også.

Treningkast 5 Det er America Ferrera (30), som slo gjennom i tv-serien «Ugly Betty», som gir stemme til Hikkens bestevenn og gryende romantiske interesse, Astrid.

- Jeg forventet vel aldri å skulle spille en blond, skandinavisk dragerytter, ler Ferrera, som har familie fra Honduras.

- Men jeg føler meg faktisk mer sårbar når det bare er stemmen min som er med i filmen. Det er sjelen min som snakker. Når du er nervøs eller opprømt høres det i stemmen din.

- Stemmen avslører deg, skyter Baruchel inn.

«Dragetreneren 2» fikk terningkast fem av anmelder Mikael Godø i Dagbladet.

DRAGETRENER:  Filmen «Dragetreneren 2» har premiere denne helga. Foto: Fox film
DRAGETRENER: Filmen «Dragetreneren 2» har premiere denne helga. Foto: Fox film Vis mer

Baruchel og Ferrara har også takket ja til en tredje film, og har også lagt på stemmer til en tv-serie om Hikken og Astrid mellom de to kinofilmene.

- Jeg har levd med Hikken i syv år, sier Baruchel.

- Han er nærmere meg enn nesten alle de andre rollene jeg har spilt. Det er som om han er avataren min, åndedyret mitt. Det finnes en fantastisk annen verden, og jeg er forbundet med den, gjennom ham.

Romantikk og vennskap Tv-serien og den nye filmen utforsker forholdet mellom de to dragerytterne gjennom flere år.

- Det er et snev av romantikk der, sier Ferrera.

- Men det viktigste er at de er partnere, de er sammen om å elske å dra på eventyr, og de støtter hverandre. Hun vet hva han er god for og minner ham stadig om det. Hun vet noe om ham som han ikke vet selv. Jeg tenker det er slik det er med gode vennskap. Vennene dine vet hvem du egentlig er, og noen ganger bedre enn hva du selv tillater deg å gjøre. 

MAGISK VERDEN:  Jay Baruchel, America Ferrera og Cate Blanchett gir stemmer til de vikinginspirerte dragetrenerne i familiefilmen «Dragetreneren 2». - Det finnes en fantastisk annen verden, og jeg er forbundet med den gjennom ham, sier Baruchel om hovedpersonen Hikken, som i den norske versjonen gis stemme av Alexander Rybak. Foto: Loic Venance / Afp Photo / Scanpi
MAGISK VERDEN: Jay Baruchel, America Ferrera og Cate Blanchett gir stemmer til de vikinginspirerte dragetrenerne i familiefilmen «Dragetreneren 2». - Det finnes en fantastisk annen verden, og jeg er forbundet med den gjennom ham, sier Baruchel om hovedpersonen Hikken, som i den norske versjonen gis stemme av Alexander Rybak. Foto: Loic Venance / Afp Photo / Scanpi Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer