Dragkongen

Til daglig jobber Mildred Gerestant med data. Men når kvelden faller på, blir hun New Yorks store dragkonge Dréd.

- Jeg elsker å være kvinne. Men vi har alle maskuline og feminine energier, og jeg ønsker å utfordre folks stereotype oppfatninger av kjønn. Og så elsker jeg å opptre, det er rein terapi, sier Mildred Gerestant. Hun er i Oslo for å presentere filmen «Venus Boyz», en dokumentar om dragkingmiljøet i New York av Gabriel Baur, som vises under festivalen Skeive filmer.

Kvinner blir menn

«En filmreise gjennom et univers av feminin maskulinitet. Kvinner blir menn - noen for en kveld, andre for resten av livet,» heter det i omtalen av «Venus Boyz».

- Baur har fulgt fem dragkonger over flere år, både i privatlivet og på show, og resultatet er blitt helt fantastisk, sier Gerestant.

- «Venus Boyz» viser at skjønnhet kommer i alle slags former, det som er viktig er at man respekterer seg selv og andre og lever sitt eget liv. Det er altfor lett å la seg styre av normene i samfunnet, og legge bånd på sin egen utfoldelse. Jeg har hatt flere show for barn, og det er helt spesielt. Unger er ikke blitt hjernevasket til å henge seg opp i stereotypier, og de er det mest oppriktige publikummet en kan ha.

- Drag redder liv!

Mildred Gerestant er født og oppvokst i New York av foreldre som kom til USA fra Haiti. Til daglig jobber hun med å kartlegge sosiale problemer i urbane strøk.

- Jeg jobber i World Trade Center, men 11. september hadde jeg fri fordi jeg skulle ha et show om kvelden. Så nå sier jeg til alle at «drag redder liv!», sier Gerestant.

I løpet av showet sitt varierer hun mellom å opptre som mann og kvinne, og alle transformasjonene skjer på scenen.

- Jeg liker å forvirre publikum, jeg vil at de skal rykke til i stolene sine. Jeg pleier å stappe et eple i buksa når jeg blir mann, og når jeg skifter tilbake igjen, tar jeg opp eplet og tar en jafs. Det er min lille hevn over bullshit-historien om Adam og Eva, som har ødelagt for kvinner gjennom så uendelig mange år, ler Gerestant.

Bruker humor

Hun er også viden kjent for imitasjoner av blant andre P. Diddy, Michael Jackson, Diana Ross, Shaft og Sylvester Stallone.

- Jeg bruker mye humor, det er den beste måten å komme fordommer i forkjøpet på.

«Venus Boyz» vises på Cinemateket i kveld klokka 19. Dréd-showet finner sted på Potpurriet klokka 22.

Vil du vite mer om Mildred Gerestant, kan du besøke hennes hjemmesider på www.dredking.com.

IMPONERER: Å se Mildred Gerestant forvandle seg fra kvinne til mann og tilbake igjen er fascinerende. Hun holder også kurs for kvinner som ønsker å prøve.