Drakk 14 halvlitere før arbeidsdagen var omme

Så begynte Ingvar Ambjørnsen på vinen og tjallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den høyt skattede og prisbelønte forfatteren slo gjennom for alvor med «Hvite Niggere» i 1981, og produserte kritikerroste og bestselgende bøker på løpende bånd de neste ti åra.

Fra og med 1987 kom det også årlige bøker i den enormt populære ungdomsserien om Pelle og Proffen.

- Det kom veldig lett. Den gangen skrev jeg en voksenbok og en Pelle og Proffen-bok i året, jeg hadde et et enormt tempo, og et enormt alkoholkonsum med en blås på toppen. Jeg kan nesten ikke forstå det selv, men jeg jobba døgnet rundt, omtrent. Det var det jeg holdt på med - og jeg drakk hele tida, sier Ambjørnsen i bokpodkasten Bokpod, som kommer med sitt fjerde avsnitt i dag.

Både Dag Solstad, Roy Jacobsen og Vigdis Hjorth er tidligere intervjuet i Bokpoden.

Fylte kjøleskapet Han forteller at han hadde som rutine å alltid fylle kjøleskapet med øl før han la seg om kvelden. Det tok 22 halvlitersbokser. Så begynte han å drikke og røyke med en gang han sto opp, før han en gang hadde fått i seg mat.

- Og så var det bare bang, rett på skrivemaskinen, og så holdt jeg på hele dagen. Når du drikker sånn blir du ikke full før langt utpå kvelden, fordi du tåler enorme mengder. Jeg kunne drikke 12 eller 14 halvlitere før jeg begynte med vin eller whiskey, og røyke tjaller, forteller Ambjørnsen i podkasten, som er tatt opp hjemme hos ham selv i Hamburg, byen han har bodd i siden 1985.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer