Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drakk seg fulle på direkten

TV3 bruker sterke virkemidler for å skaffe seg nye TV-seere. Programdeltakerne ble skjenket fulle av whisky, mens publikum smøres med gratis øl før og under sending. Alt dette for å få opp temperaturen og seertallene for programposten «Sen kveld med Thyvold».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dårlig idé

To av deltakerne i programmet skulle drikke så mye sprit de klarte på én time. Imens satt et sekstitall tilskuere som alle hadde fått tilbud om gratis øl, ringside.

TV3 sliter for å få opp seertallene på sitt nye fredagsprogam «Sen kveld med Thyvold». For å få opp temperaturen går kanalens produksjonsselskap Rubicon TV hardt og utradisjonelt til verks.

Stupte i gulvet

I fredagens timelange program skulle to av deltakerne, jurist og journalist Stein-Erik Mattsson og platedirektør Ketil Sveen sette verdensrekord i spritdrikking. Seksti whiskyglass, hvert inneholdende 4 cl brennevin, ble delt på de to, og den som drakk flest glass, hadde vunnet.

En annen platedirektør, Audun Tylden, stilte opp som dommer for det utradisjonelle og sterke rekordforsøket som endte med at hver av deltakerne satte til livs i underkant av 20 glass hver og naturlig nok ble synlig beruset både på TV-ruta og i studio i Nydalen i Oslo.

En av dem måtte i pausen ut på toalettet og stupte over ende på gulvet på vei tilbake til studio. Under sendingen fløy både vannkanne og whiskyglass rundt i studio, mens det unge TV-publikummet jublet.

Ikke så ille

- Vorspiel-TV, sier TV3s informasjonsavdeling om «Sen kveld med Thyvold». Og publikum rekrutteres via «jungeltelegrafen» der alle lokkes med billetteksten «gratis inngang & øl».

Stemningen i salen ble etter hvert så høy at programledelsen måtte stenge ølserveringen. Og etter sending kastet publikummerne seg isteden over restlageret av whisky.

Programleder Hans Olav Thyvold forsvarer imidlertid alkoholbruken i og utenfor sendingen:

- Om dette er underholdende eller provoserende er opptil øynene som ser. Jeg tror ikke folk synes dette er så ille. Men det er jo bevisst at vi har valgt å sende programmet seint på kvelden (22.30 red. anm.). Innslaget med spritdrikking var et engangstilfelle, og ment som en liten spøk i forhold til andre program og kanaler som viser diverse underlige rekorder.

FULLE RULLE: Sterke saker på TV3 i går