Drakk seg nesten ihjel

En åpenhjertig Knut Haavik forteller om sitt alkholkonsum.

Torsdag kommer Se og Hør-redaktør Knut Haavik med boka om seg sjøl. Mannen som har levd av å presentere andre folks privatliv er minst like raus når han forteller om sitt eget. I dagens VG gir han en forsmak.

Alkoholkonsum

9. august i år opplevde Haavik å miste kona i kreftsykdom. Haavik legger ikke skjul på at tida har vært tung etter at han mistet sin kjære Torunn etter 36 års ekteskap. Men det var på et tidligere tidspunkt og av andre grunner at han drakk.

- Jeg holdt på å drikke meg ihjel, sier han til VG. Det var livet som sjef for landets mest utskjelte publikasjon som tæret så mye på ham at han begynte å ty til flaska for å tåle presset. Haavik forteller om et konsum som bare økte og økte. Hver dag gikk han inn i sitt eget bibliotek i villaen på Vinderen og fylte pjolterglasset til topps med Johnnie Walker og tømte nedpå. Fire om dagen. I tillegg til tre-fire helflasker øl til middagen.

Det gikk helt til mars 1995. Da ble redaktøren kjørt i hui og hast til sykehus med betennelse i bukspyttkjertelen. «Du sto med ett ben i graven, og det andre på et bananskall» fortalte legen ham etterpå. Havik er overbevist om at leveren ville gått dukken dersom ikke bukspyttjkertelen kom den i forkjøpet.

Hundekjær

I VG-intervjuet kommer det også for dagen at Se og Hør-sjefen har et svært nært forhold til dyr. Enda nærmere var han sin forrige hund, Arja. Da den døde, skrev Haavik nekrolog i bladet sitt. Da hunden ble med sjefen på kontoret for første gang, kom to ansatte og gjorde ham oppmerksom på at de var allergiske mot hunder. Haavik ga dem følgende ultimatum: «Det er greit. Hvis jeg må velge mellom dere og bikkja, så er valget enkelt.»

Haavik har ennå vanskelig for å snakke om bikkjas bortgang og klarer ikke å svare på VG-journalistens spørsmål om da Arja måtte avlives.

Til neste år slutter 58 år gamle Knut Haavik av som sjefredaktør i Se og Hør og som konsernsjef i Aller.

<B>HARDT LIV: </B>Se og Hørs sjefredaktør innrømmer at det har blitt harde konsekvenser av å henge ut folk i ukebladet. Så hardt at han begynte å drikke.