Drama i Cæsar-kulissene

«Hotel Cæsar»-staben krever mer lønn for å lage såpe-tv. Konflikten har nå gått til kretsmekleren.

I MEKLING: «Hotel Cæsar»-staben, representert av Norsk Filmforbund, har i helga vært i mekling med produksjonsselskapet Metronome Spartacus om en forbedret kontrakt. Her er skuespiller Kim Kolstad avbildet som karakteren Jens August Anker-Hansen. Foto: Åse Holte / Dagbladet
I MEKLING: «Hotel Cæsar»-staben, representert av Norsk Filmforbund, har i helga vært i mekling med produksjonsselskapet Metronome Spartacus om en forbedret kontrakt. Her er skuespiller Kim Kolstad avbildet som karakteren Jens August Anker-Hansen. Foto: Åse Holte / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Partene, ved Norsk Filmforbund og produksjonsselskapet Metronome Spartacus, har meklet gjennom helga, og forhandligene er ventet å fortsette utover kvelden i dag. Meklingsfristen er satt til klokka 24.

Avstanden mellom partene ble før helga beskrevet som «i utgangspunktet stor.»

Hovedkravene for «Hotel Cæsar»-staben er en tariffavtale, og en lønnsøkning som gjør at staben nærmer seg snittet i bransjen for øvrig.

- Makt bak krava Ifølge Norsk Filmforbund ligger «Hotell Cæsar»-stabens lønn i snitt 25 prosent under snittlønn i bransjen.

- En bedring i forholdene er imidlertid så viktig nå at vi er klare til å sette den makten bak kravene som må til for å oppnå dette, het det i en uttalelse Norsk Filmforbund sendte ut før partene møttes hos kretsmekleren fredag.

På grunn av at saken er under mekling, har ikke forbundsleder Norsk Filmforbund Sverre Pedersen, som representerer Hotel Cæsar-staben, mulighet til å uttale seg om utviklingen.

For tiden er skuespillere som Annette Hoff, Kim Kolstad, Nils Vogt, Nikis Theophilakis og Hilde Lyrån tilknyttet den tradisjonsrike tv-serien.

Overtidsbetingelser I tillegg til lønnsbetingelser, forhandler Norsk Filmforbund med Metronome Spartacus om overtidsbetingelser.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med verken styreleder eller daglig leder i motparten Metronome Spartacus, som produserer TV 2-såpa.