Drama i havgapet

Veum kjemper mot vindmøller i bok nummer femten.

NY KRIM: Gunnar Staalesen kommer med bok nummer femten om Varg Veum. Foto: KEITH HAMMETT
NY KRIM: Gunnar Staalesen kommer med bok nummer femten om Varg Veum. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Varg Veum sitter ved dødsleiet til kvinnen han ville gifte seg med, i visshet om at det er hans skyld at hun ligger der.

En deprimerende start på en krimroman, men la ikke det ødelegge totalopplevelsen.  

Vindmøller Det handler om vindmøller, motsetninger mellom naturvern og økonomiske interesser og litt religiøs fanatisme, men egentlig begynner historien med at en mann forsvinner. Hans kone, en venninne av Vargs kjæreste, engasjerer Veum til å gjøre visse undersøkelser, og det fører ham i kontakt med både barna og kollegene til den forsvunne Mons Mæland.  

En stor vindmøllepark er planlagt bygd på ei øy langt ute i havgapet, og Mæland — som er eiendomsutvikler — var sterkt engasjert i prosjektet. Men nå er han borte vekk, like før en stor og viktig befaring skal gjennomføres på øya, en befaring som kan bety et være eller ikke være for utbyggingen.  

Til stede er pengesterke investorer, grådige lokalpolitikere, en bibelsiterende bedehuspredikant, rabiate miljøvernaktivister og diverse andre, men alle får seg en stygg overraskelse som får dem til å konsentrere seg om noe helt annet.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer