Drama med parabol

Det var vel bare et spørsmål om tid, og nå er den her _ en komedie om «hjemme hos»-reportasjene og medienes krav på privatlivet. Privatlivet får også sitt i Anthony McCartens svartmorsomme komedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

McCarten er fra New Zealand, et vitalt filmland med liten produksjon, men særpreg så det holder. Han har grepet fatt i et kjent, moderne fenomen _ velkjent fra enhver norsk OL-reportasje. Mens medaljehåpet går for gull, sitter reporterne hos familien og tar stemningen på pulsen.

I dette new zealandske huset går det imidlertid hardt for seg på hjemmebane, når deres Carol skal OL-svømme for fedrelandet og TV-teamet entrer stua. Carols tvilling, Chrissy (Danielle Cormack), vil overhodet ikke eksponeres og føler ellers liten tilhørighet til slekten. Hun er en rastløs sjel på leting. Mor, søstre og svigersønn er på sin side ivrige etter 15 minutter i rampelyset. Idet kameraer stilles opp og det store øyeblikk nærmer seg, viser det seg at ingenting er som det burde være i familien. Den er regelrett helskrudd.

Med treffende observasjoner og vittige replikker eksponerer McCarten ikke bare TV-mediets virkning på folk som plutselig inviteres til kortvarig kjendiseri. Han ruller også opp en dramatisk familiehistorie. Den appellerer til hjertet og kaller på smilet i all sin absurditet. «Via Satellite» er dessuten meget velspilt.

Haken er slutten. Den virker mistilpasset dette katastrofeområde av en husstand, som om regissøren i et svakt øyeblikk har mistet grepet på forviklingene. Men garantert en fornøyelig kveld, dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer