Drama med stort hjerte

Endelig kommer «Sling Blade», Billy Bob Thorntons film om tilbakestående Karl Childers og hans måte å håndtere en kompleks verden på. Thornton spiller Karl, han har regissert og skrevet manus, som han vant Oscar for. Nydelig, alt sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Og ganske full av dramatikk, stillfarende og klokt fortalt, med humor og smerte i vakker forening. Tittelen betyr «ljå», redskapen Karl for 25 år siden drepte moren og hennes elsker med. Han forteller historien i begynnelsen av filmen, om et mishandlet barn av religiøse fanatikere, som slo ned på det han hadde lært var synd på for ham eneste mulige måte. Etter alle åra på institusjon skal han ut i livet igjen, en mann som nå godt kjenner forskjellen på rett og galt.

Sørstatene

Handlingen foregår i Arkansas og det såkalte «bibelbeltet», et sørstatsmiljø vi ofte har sett på film, befolket av bredtsnakkende, jordnære mennesker, på samme tid gjestfritt og sneversynt. Thornton viser oss det uten å forfalle til stereotype betraktninger. Hans Karl knytter snart vennskap med gutten Frank (Lucas Black) og inviteres til å bo hos ham og moren, et varmt menneske med et stort problem i kjæresten Doyle (Dwight Yoakam) - en førsteklasses drittsekk og psykopat. Mors beste venn er homofile Vaughan (John Ritter), som strever med livet i dette spesielle bygdesamfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer