Drama på dansk

Dogmeaktig familiedrama

Når mor dør, skaper det rystelse i den danske familien vi møter i debutanten Annette K. Olesens film. Og når filmen er slutt, er det ikke mye familie igjen.

«Små ulykker» er en dogmeaktig film, ikke minst fordi skuespillerne har vært med på å utforme manuskriptet og handlingen underveis. Resultatet er ikke så overveldende, vi har sett familier i oppløsning presentert mange ganger før med langt mer neglebitende realisme.

Filmen er en blanding av familiedrama og lun dansk komedie, ikke minst fordi noen av karakterene er rene parodier. Eldstedatteren Eva (Jannie Farschau) er et typisk eksempel: Hun er over førti, men fortsatt i trassalderen, har uforløste kunstneriske ambisjoner og fantasi som en sosionom.

Mest sympatisk er Marianne (Maria Würgler Rich), familiens yngste, som både tar tapet av moren tungt og er til mest hjelp for faren (Jørgen Kiil). I tillegg er hun på vei inn i en forsiktig forelskelse. Sønnen Tom (Henrik Prip) er bare opptatt av karrieren i byggebransjen, mens kona (Julie With) setter stadig hardere krav på hjemmefronten.

Alle roter det veldig til for både seg og andre, og når det hele er over, har du sympati for svært få av de involverte.