Dramaet som utløste verdens mest kjente julefortelling

Charles Dickens hentet inspirasjon fra en ulykkelig barndom.

EN LITTERÆR SLAGER: Etter at det kom ut i 1843, har «A Christmas Carol i Prose» vært utgitt i det ene opplaget etter det andre og spredt over hele verden.
EN LITTERÆR SLAGER: Etter at det kom ut i 1843, har «A Christmas Carol i Prose» vært utgitt i det ene opplaget etter det andre og spredt over hele verden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DA DIKTEREN CHARLES Dickens (1812-1870), Englands store, folkelige forteller, var 12 år gammel, inntrådte en katastrofe i livet hans. Faren havnet i gjeldsfengsel. Unge Charles måtte bidra til økonomien med en ydmykende jobb på en skokremfabrikk.

Inntil da hadde barndommen hans vært lys og harmonisk. Han hadde vært et kreativt og lekent barn, som brukte sin fantasi på bøker og leketøy, blant annet et lite teater med scene og skuespillere, flere mekaniske figurer og fargerike billedbøker. Tidlig begynte han å lese og kastet seg glupsk over familiens boksamling, også voksenbøker.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer