Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dramarekord for NRK: - Pirrer kikkeren

Rekordtall for NRKs mørke finansdrama «Exit».

«EXIT»: De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden. Video: NRK Vis mer

Den siste uka har NRKs finansdrama «Exit» tatt Norge med storm. Siden premieren den 27. september har serien skapt store overskrifter, og allerede etter få dager kunne NRK melde om «ville seertall».

Etter ei drøy uke er det klart at serien allerede er den meststrømmede dramaserien i NRK noensinne, ifølge analytiker i NRK, Iacob Christian Prebensen.

- Med snitt på 622 000 på NRK TV er «Exit» allerede nesten på nivå med humorseriene «Side om side» og «Parterapi». Det er også den første ordinære dramaserien som blir sett av flere via strømming enn vanlig tv, slår Prebensen fast.

Én million

Tirsdag formiddag hadde første episode bikket én million seere totalt. NRK opplyser at også de andre episodene i serien går veldig godt.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med at første episode av «Exit» allerede nå har blitt sett av over en million. Det virker som at serien også har nådd unge og andre målgrupper som vanligvis ikke ser mye dramaserier, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn.

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann gjester ukens «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet om den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer

Åpne for 2. sesong

Køhn opplyser om at NRK nå gjør en evaluering av første sesong, og er åpne for muligheten for en andre sesong.

- Men vi må gjøre en helhetlig vurdering med hensyn til de tankene som er for manus, økonomi og en del praktiske aspekter før vi tar en endelig beslutning.

Seriens andre episode ligger på 933 000 seere totalt, mens alle episodene i snitt er sett av 754 000.

- Det er fremdeles svært mange presseoppslag. Serien og alle oppslagene pirrer nok nysgjerrigheten og kikkeren i oss, sier Marianne Massaiu, TV-sjef i mediebyrået Mediacom, til Dagbladet.

- «Alle» snakker om det, så folk har nok lyst til å ta del i diskusjonen. At serien når som helst bikker en million, er sikkert. Det er vel nå mest et spørsmål om hvor raskt sesong to kommer, sier hun.

Anonyme intervjuer

«Exit» er basert på anonyme intervjuer med fire menn fra det norske finansmiljøet, som på overflaten lever tradisjonelle familieliv. Men de kjeder seg, og søker spenning.

Den finner de blant annet innad i guttegjengen. De har spleiset på et fristed, en leilighet der de kan leve ut sine lyster. Et sted der kokain og sjampanje flyter fritt, og prostituerte går inn og ut av dørene, mens konene hjemme er intetanende.

Med «Exit» fikk NRK de høyeste strømmetallene de hadde sett noensinne så kort tid etter publisering, ifølge NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

Få dager etter premieren hadde så mange som 530 000 totalt sett den første episoden, «Steril». Mens 433 000 hadde sett den andre episoden, «Horer og hummer på Hankø», enten på TV eller på NRKs nettspiller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling