GOD START: Den nye TV 2-serien «Frikjent», med Nikolai Cleve Broch og Synnøve Macody Lund, ble sett av over 650 000 på premieren mandag. Foto: Miso Film
GOD START: Den nye TV 2-serien «Frikjent», med Nikolai Cleve Broch og Synnøve Macody Lund, ble sett av over 650 000 på premieren mandag. Foto: Miso FilmVis mer

Dramarekord for TV 2

Knallstart for «Frikjent».

(Dagbladet): Mandag kveld hadde TV 2s nye storsatsning, dramaserien «Frikjent», premiere. Serien har fått mye oppmerksomhet i forkant, både på grunn av koblinger til Birgitte Tengs-saken, og fordi at den har blitt lagt merke til i utlandet.

Det var mange som ville få med seg TV-serien mandag kveld. Sesongpremieren ble sett av hele 660 000 seere, noe som er rekord for en dramaserie-premiere på TV 2.

- Utrolig gøy - For en liten drama-avdeling med mye på trappene i 2015, er dagen i dag 17-mai og julaften på en gang. Det er utrolig gøy når seerne velger norsk kvalitetsdrama, og responsen på sosiale medier er så positiv. Jeg strekker armene i været for hele produksjonen, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2 i en pressemelding.

Mens Dagbladets anmelder ga serien terningkast fire, mente Aftenposten og VG at serien stod til en femer på terningen.

- Gir masse inspirasjon Også programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, er fornøyd med starten.

- Norsk drama er viktig for TV 2, og vi satser betydelige beløp på dette - faktisk mest av alle TV-kanalene i år. Slike seertall gir oss masse inspirasjon og pågangsmot til å fortsette å gi seerne kvalitetsdrama på TV 2 i årene som kommer, sier han.

Likevel er ikke alle like fornøyde med valgene produksjonen har gjort. Serieskaperne har vært åpne om at serien er inspirert av Birgitte Tengs-saken. John Christian Elden, advokaten til Tengs' foreldre, sa til Dagbladet i helga at han reagerer på enkelte koblinger mellom TV-serien og den virkelige drapssaken.

Dagbladet oppdaterer saken.