Dramatikk i Amazonas

Wandrups utvalgte: To filmer med jungel-fabler.

Dramatikk i Amazonas
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Bevissthet om regnskogen og dens skjebne skader ingen. To nye DVD-utgivelser har en vidt forskjellig tilnærming til naturen i det sydlige Sør-Amerika.

«Amazonia» er lagd av Thierry Ragobert og er en dyrefilm av det klassiske slaget. Et lite transportfly styrter i Amazonas-traktene. Flygerne redder seg, men om bord er også et bur med en liten såkalt capuchin-apekatt.

Den kommer seg ut av buret sitt og legger ut på vandring. I en time og tjue minutter følger vi apekatten og dens møter med dyr, insekter, vegetasjon og til slutt mennesker.

Det mest fascinerende er hvordan regissøren åpner verden gjennom apens blikk, en fabelaktig mangfoldig jungelfauna, fanget inn med en skarphet, dybde og fargerikdom. En godbit for ungene.

Den argentinske «Burning» er en thriller. En gjeng leiesoldater tråler jungelen og jager vekk jordbrukere som bor der. De dreper en gjenstridig farmer.

En enslig unggutt tar opp jakten på dem, sammen med bondens datter.

Filmen er er en fabel, der et legendeslør legges over kampen mellom brutalitet og rettferdighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer