Dramatikk i lufta når filmregissør bokdebuterer

Annette Sjursen sparer ikke på konfekten.

FORTETTET: Annette Sjursen har skrevet en høydramatisk roman om kaos, traumer og forløsning. 
Foto: Sigurd Fandango
FORTETTET: Annette Sjursen har skrevet en høydramatisk roman om kaos, traumer og forløsning. Foto: Sigurd Fandango Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Et knippe mennesker går om bord i flyet fra London til Oslo: En sønderknust, ung eksnonne, en kirurg, en komponist, en syndig forlegger og et ektepar som har opplevd noe grusomt.

Felles for dem er følelsen av egen feilbarlighet og skyld. Men enkelte av skikkelsene bindes sammen av mer. I et av flyets skap flyter et menneskehjerte rundt i en beholder.

Short CutsRegissør Annette Sjursen fikk mye ros for spillefilmen «Min misunnelige frisør». Også i debutromanen «Pax» anvender hun filmatiske grep. Sjursen følger elleve hoved- og bipersoner, som alle bærer på en smerte. Hun zoomer inn på den enkelte, avslører litt om personens forhistorie, før hun zoomer ut og retter blikket mot nestemann. Så orkestreres historiekuttene sammen, til en større fortelling.

Sansen for det visuelle er et annet filmatisk trekk. Her er mange sterke, ladete øyeblikk: En bil i full fart mot fronten av en trailer, en kvinne i et basseng som ser lyset filtreres gjennom vannet, et fly med nesa nedover. For det er nettopp dette siste som skjer. Når de skadeskutte personene er i lufta blir alt verre: En av flymotorene begynner å brenne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer