Dramatikk på innspilling av musikkvideo

Teaterblod ble til ekte blod.

Musikkvideoen «Happy Now» til bandet Norwegian Modesty hadde premiere på kortfilmfestivalen i Grimstad i helga.

Skuespiller Lena Kristin Ellingsen har hovedrollen i kortfilmen/videoen.

Falt seks meter Geir Greni, som også spiller i bandet, har laget musikkvideoen med med den kjente skuespilleren. Innspillingen ble mer dramatisk enn noen kunne drømme om.

- Vi skulle lage fire musikkvideoer, og hadde så vidt kommet i gang da ulykka skjedde, forteller Greni.

Det er ikke bare musikkvideoen som er blodig kan han fortelle. På settet i Karlstad i Sverige falt fotografen seks meter fra en lysrigg og ned på en steintrapp.

- Lå livløs på bakken -  Han lå livløs på bakken og det rant blod fra hodet hans. Vi trodde han var død. Han ble fraktet til sykehus. Heldigvis hadde fotografen englevakt, som legen sa, og slapp fra det med brudd på kraniet, forteller Greni.

Fotoassistenten overtok og fullførte de fire videoene, som den erfarne regissøren hadde bestemt seg for å gjennomføre.

- «Happy Now» er også ganske blodig, men der er det teaterblod og er en slags parodi på sjangeren. Jeg får grisebank av Lena, men jeg slapp heldigvis å ligge på sykehus, sier Greni.

Vennestjeneste Lena Kristin Ellingsen er har deltatt i flere filmer, tv-serier og har lang teatererfaring ved bl.a. Riksteatret, Oslo Nye Teater og Det Norske Teatret - og ikke minst rollen som Karoline i Himmelblå.

- Ingen dårlig skuespiller å få med seg i en musikkvideo?

Nei, men vi kjenner hverandre og har jobbet sammen - da jeg spurte henne om hun ville være med i en musikkvideo for bandet mitt, svarte hun ja.