Dramatikk uten drama

Usedvanlig utflytende om fedre og sønner, kvinner og kommunister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Thore Eithun Helland er advokat, og debuterte i 2003 med den Hamsun-inspirerte «Bitterhonning blues». Nå har han skrevet en thrillerliknende bok nummer to om den ambisiøse forretningsadvokaten Karl.

Fedre som dreper

Karl har en vakker kone og en slapp stesønn, mange penger og stort hus. Men han har et farlig temperament. Det skal føre til at han blir presset inn i en selsom avtale med en kvinnelig kollega. En avtale som skal koste ham jobb og kanskje kone.

Det er mye dramatikk i denne boka, der fokus etter hvert flyttes over på Karls gjenerindringer fra barndommen. De gir forklaringen på hans raseri og tilsynelatende følelseskulde. Her er fedre som denger og dreper sine sønner, sønner som forsøker å drepe sine fedre. Her er i tillegg en slags sidetematikk om Karls far som var kommunist, og ble overvåket.

Lite gjennomarbeidet

Men Helltun klarer ikke å følge opp de mange store temaene han etter hvert introduserer. Han klarer heller ikke å forme en troverdig hovedperson. Det hele smuldrer liksom bare opp. I tillegg er redigeringen usedvanlig rotet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer