Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dramatisk dødsfall i familien Griffin

En av karakterene i «Family Guy» blir borte fra skjermen. OBS! Spoiler

 FAMILIEN GRIFFIN: Peter Griffin og hans dysfunksjonelle familie bor i den oppdiktede byen Quahog. Serien «Family Guy» har gått sin seiergang verden over i nesten 15 år, og i gårsdagens episode døde en av hovedkarakterene på dramatisk vis. Foto: Scanpix
FAMILIEN GRIFFIN: Peter Griffin og hans dysfunksjonelle familie bor i den oppdiktede byen Quahog. Serien «Family Guy» har gått sin seiergang verden over i nesten 15 år, og i gårsdagens episode døde en av hovedkarakterene på dramatisk vis. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den folkekjære og dysfunksjonelle familien Griffin, kjent fra tegnefilmserien «Family Guy», har tatt verden med storm siden de inntok TV-skjermen for nesten 15 år siden.

For tiden sendes den tolvte sesongen av det den populære serien, og i gårsdagens episode ble seerne vitne til et overraskende, og for mange, sjokkerende dødsfall.

Dersom du ikke vil vite hvem som døde og hva som skjedde i episoden bør du ikke lese videre.

Vil forandre familiens dynamikk I episoden som ble sendt søndag kveld i USA ble familien Griffins hund, Brian, påkjørt av en bil og døde senere av skadene, ifølge Filter.

Brian har vært med i samtlige «Family Guy»-episoder, og det er serieskaper Seth MacFarlane som har stemmen til den intellektuelle familiehunden.

Episoden har fått tittelen «Life of Brian», og viser hvordan Brian blir påkjørt og hardt skadet under en gatehockeykamp.

En av seriens produsenter, Steve Callaghan, forteller til E! at de så på Brians dødsfall som en fin måte å kunne forandre familiens dynamikk og seriens karakterer på. Og de var ikke i tvil om at det var Brian som måtte bøte med livet:

- Det virket å være mer i tråd mer virkeligheten at en hund ble påkjørt av en bil, enn at et av barna døde. Selv om vi elsker Brian føler vi at det ville vært mer traumatisk for familien å miste et av barna enn et kjæledyr.

Ny hund Selv om familien Griffin sørger over tapet av sin trofaste kjæledegge tar det ikke lang tid før en ny hund finner veien inn i deres hjem. I den samme episoden blir seerne nemlig introdusert for det nye familiemedlemmet Vinny.

Vinny spilles av Tony Sirico kjent fra serien «The Sopranos», og  Callaghan forteller at den nye hunden er av en helt annen karakter enn Brian:

- De er veldig forskjellige. Brian var smart og intellektuell, mens Vinny er litt røffere. Brian var en god match for Stewie på det intellektuelle planet, mens Vinny er en god match fordi han ikke lar Stewie slippe unna med alt det gale han finner på, sier Callaghan til E!.

I Norge sendes «Family Guy» på Viasat 4, og sesong 12 vil komme på norske TV-skjermer i januar.

SKAPER: Hjernen bak serien, Seth MacFarlane, er også stemmen bak en rekke av karakterene i den populære tegnefilmserien «Family Guy». Foto: Scanpix
SKAPER: Hjernen bak serien, Seth MacFarlane, er også stemmen bak en rekke av karakterene i den populære tegnefilmserien «Family Guy». Foto: Scanpix Vis mer