MÅTTE TREKKE SEG: Tenoren Andreas Conrad måtte trekke seg fra åpningsforestillingen på Festspillene i Bergen på grunn av sykdom. Foto: Andrea Gjesvang
MÅTTE TREKKE SEG: Tenoren Andreas Conrad måtte trekke seg fra åpningsforestillingen på Festspillene i Bergen på grunn av sykdom. Foto: Andrea GjesvangVis mer

- Dramatisk for Festspillene

Hovedrollen måtte trekke seg én uke før premieren, og erstatteren kommer til byen bare to dager før han skal på scenen.

(Dagbladet): Bare én uke før premieren under Festspillene i Bergens åpningsforestilling «Oedipus Rex», måtte hovedrolleinnehaveren, tenoren Andreas Conrad, trekke seg på grunn av sykdom.

«Oedipus Rex» er en samproduksjon mellom Den Nye Opera og Festspillene i Bergen.

Etter «to nervepirrende dager», som Festspillende beskriver det, fikk de en ny Kong Ødipus på plass.

Den utvalgte er kanadiske Gordon Gietz, som akkurat nå synger ved operaen i Køln.

- Det er klart vi er lettet. Det har virkelig vært en tøff runde. Det var dramatisk for oss fordi åpningsforestillingen sto i fare, sier festspilldirektør Per Boye Hansen til Dagbladet.

Stemmeproblemer - Hvordan syk er Conrad?

- Det er litt vanskelig å vite nøyaktig, men det går på en sykdom som har slått ut på stemmen. Sangere er en egen rase og de er ømfintelige mennesker, men jeg forstår dem godt, sier Hansen.

Conrads overtaker, Gordon Gietz, debuterte i fjor på Metropolitan Opera med hovedrollen i Sjostakovitsjs «Nesen».

Forestillingen havnet på topp-ti lista til New York Magazine og Time Out New York over de beste sceneopplevelser innen klassisk musikk i 2010.

- Utrolig profesjonell - Er han en fullgod erstatter?

- Ja, absolutt. Vi har vært veldig heldige med ham. Han er en utrolig profesjonell sanger, og har sunget mange store, krevende partier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den anerkjente regissøren og teatersjefen Eirik Stubø som skal regissere stykket.

Han var blant annet teatersjef ved Nationaltheatret fra 2000 til 2008. Sammen med dirigent Baldur Brönnimann reiser han til Tyskland på lørdag for å jobbe med Gietz.

- Nok tid Gietz vil ikke være på plass i Bergen før på mandag på grunn av hans forestillinger i Køln.

Det gir han bare to dager i Bergen før premieren, likevel tror festspilldirektøren at det gir ham tilstrekkelig med tid.

- Det får vi håpe. Det er ingen ideell situasjon å hente inn noen i siste liten, men Gietz ville ikke ha sagt ja hvis han trodde at han ikke klarte det, sier Hansen.

ERSTATTER: Gordon Gietz tar over hovedrollen, og kommer til Bergen bare to dager før premieren. Foto: Peter Hurley
ERSTATTER: Gordon Gietz tar over hovedrollen, og kommer til Bergen bare to dager før premieren. Foto: Peter Hurley Vis mer